Usile duble de exterior, fie ca sunt din lemn sau din alte materiale, ofera o simetrie care imbogateste aspectul general al casei, ii confera o anumita eleganta pe care usile mai mici o pot face mai greu. Sa alegi insa culoarea, textura, materialul si numarul de geamuri pe care aceasta ar trebui sa le aiba tine de gusturile fiecaruia, dar m-am gandit ca n-ar strica sa adun cateva idei aici, pentru a va usura munca.

usi-duble-de-exterior

Joaca-te cu proportiile

Asa cum am spus, usile duble de exterior confera simetrie, dar aceasta nu este singura regula de care trebuie sa tii cont. Daca ai o casa veche, ale carei forme sunt destul de variate, atunci alege ceva simplu, din sticla reflectorizanta si margini din metal la exterior.

usi-duble-de-exterior

Usa dubla..altfel

Poti alege si o semi-usa dubla, care se deschide la jumatate, un model extrem de interesant si adaptabil oricarui tip de arhitectura.

usi-duble-de-exterior-3

Detalii vitange si culoare

Daca ai o casa mai veche, ii poti sublinia caracteristicile unice prin diferite elemente de decor sau arhitecturale, una dintre ele fiind usa. Poti alege usi duble cu acoperitoare din lemn, care nu numai ca vor arata extrem de bine, dar te vor feri si de vremea calda de afara. De asemenea, daca vrei sa aduci un strop de culoare fatadei casei, alege o usa colorata.

usi-de-exterior-din-lemn-5

usi-de-exterior-din-lemn-10

 

Usi duble de exterior din sticla

Multi dintre noi isi doresc sa se intoarca la vechile forme de trai, direct in natura, asa ca opteaza pentru gradini mari si terase la fel de mari. Daca faci parte din aceasta categorie de iubitori de natura si spatiu, alege usile de exterior din sticla simpla, care fie se deschid in interior, fie sunt glisante. Se potrivesc mai ales caselor moderne.

usi-de-exterior-din-lemn-6

Usi duble de exterior din lemn si metal

Astfel de usi merg foarte bine la casele vechi, unde poarta lipseste, intrarea facandu-se direct printr-o usa precum cea din imagine. In orice caz, sunt usi care nu numai ca arata foarte bine in aceasta combinatie lemn-metal, dar ofera si protectie.

usi-de-exterior-din-lemn-7

Atentie la simetrie

Pentru ca usa din fata sa devina punct central, trebuie sa fii atent la simetrie si la marime. Daca ai o casa mare, din caramida, alege o usa la fel de mare, cu multe geamuri si inconjurata de o arcada lata, aproape la fel de lata precum usa. O usa mica la o cladire din caramida va da impresia ca acolo se afla o fabrica, un depozit sau ceva asemanator.

usi-duble-de-exterior

Nu in ultimul rand, incearca sa potrivesti stilul usilor duble de exterior cu stilul casei. Si, asa cum am spus, fii atent la proportii si la contrast 🙂

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8