Se spune ca in Barcelona e mai sigur sa mergi pe jos decat sa conduci din cauza  numarului mare de accidente zilnice care au loc. Si daca ajungi in Barcelona, cred ca merita sa nu te grabesti in plimbarile tale si sa stai sa admiri frumoasele monumente pe care acest minunat oras le are de oferit.

Desi Bracelona este vazut drept „cel mai frumos oras litoral”, plajele albastre nu sunt singurul lucru care fac din capitala catalana un loc cu adevarat inedit. Este vorba despre arhitectura, despre monumentele de arta, despre coloritul local.

barcelona20

Arhitectura din Barcelona inseamna mai mult decat Gaudi, desi stilul sau poate fi descifrat in multe dintre atractiile turistice ale orasului. Este vorba despre folosirea unor tehnici distincte, amornice, unice, dar variate, puternice si colorate, o combinatie intre vechi si nou care se potriveste asemeni unor piese de puzzle.

Acest stil unic se regaseste in cele mai mici detalii ale constructiilor, cum sunt usile si ferestrele. Am facut o lista cu cele mai frumoase usi si ferestre pe care le gasim in capitala Cataloniei. Si daca ajungeti vreodata in acest oras, sa incercati sa le recunoasti pe stradutele aglomerate sau la monumentele cele mai cunoascute. Va asigur ca o sa va placa 🙂

Usi si ferestre mostenite de la Gaudi

barcelona19

barcelona13

barcelona4

barcelona8

barcelona12

barcelona14

barcelona16

barcelona15

barcelona17

barcelona18

Sursa imagini: http://www.pbase.com/