Stim foarte bine ce culori ne avantajeaza si care ne dezavantajeaza atunci cand vine vorba de tinuta vestimentara, dar putem spune acelasi lucru si despre casa noastra? Am intalnit multe cazuri in care oamenii au ales o culoare sau alta pentru dormitorul lor doar pentru ca acea culoare era preferata lor. Insa culorile sunt strans legate de starile noastre emotionale, asa ca inainte sa-ti zugravesti casa in rosu aprins, vezi cum influenteaza culorile comportmenul si emotiile tale:

Culorile si efectul pe care il au asupra noastra

Albastru

Exista un motiv bine intemeiat pentru care aceasta culoare este una dintre cele mai populare in materie de design interior. Albastru calmeaza si creeaza o stare de relaxare, de pace. Fiind culoarea marii si a cerului, albastrul a ramas in imaginatul colectiv drept culoarea care te face sa visezi, „sa plutesti”. In orice caz, tine minte ca starile de spirit depind si de intensitatea culorii. Albsatrul inchis mai degraba energizeaza decat calmeaza.

influenta-culorilor

influenta-culorilor1

Rosu, galben si..corai

Si petru ca tot am vorbit de rosu, ei bine, rosu nu este chiar atat de rau, atata timp cat nu este prea strident. Nuantele de galben pana la rosu pal au puterea de a energiza si de a stimula apetitul si tocmai de aceea sunt atat de populare in randul restaurantelor. Coraiul aminteste de plajele exotice, deci este perfect pentru dormitor.

influenta-culorilor2

influenta-culorilor3

Portocaliu

Si portocaliul are un efect similar si de aceea este mult mai potrivit pentru bucatarie, dar poate fi folosit cu succes si pentru dormitor.

influenta-culorilor5

Culori neutre

Culorile neutre, cum sunt crem sau gri, pot inspira tristete si plictiseala daca nu sunt combinate cu elemente de design mai vesele. Gri-ul in schimb merge foarte bine in diferite culori, mai ales in combinatie cu galben.

influenta-culorilor8

influenta-culorilor9

Verde 

Verdele este o culoare ale carui efecte variaza. In mod normal, verdele indeamna la fericire, zambet, pofta de viata. Dar verdele inchis va avea cu siguranta alt efect decat cel citron.

influenta-culorilor7

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8