Arta stradala sau street art (eng.) este un termen-umbrela care inglobeaza toate formele de arta vizuala realizate in spatii publice, sunt formule nonconformiste de expresie artistica. Street art-ul a devenit cunoscut mai ales dupa anii ’80, cand au aparut primele forme de graffiti si s-a dezvoltat de-a lungul anilor pana a ajuns la forme precum sculptura sau proiectarea video.

Urban art foloseste drept suport orice cladire, strada, scara de exterior sau pod, orice suprafata a orasului care ar putea deveni o imagine cu un mesaj puternic. De fapt, ideea street art este aceea de a comunica cu publicul larg problematici ale prezentului, atrag atentia prin manifestari vizuale iesite din comun, dar care au scopul de a educa sau de a pune un semn de intrebare. Arta stradala este o forma comerciala de arta care s-a nascut pe strazile New York- ului, orasul cu cea mai mare comunitate de art graficieni, care a inca a ramas Mecca graffiti-urilor.

Am ales sa va aratam astazi cateva scari exterioare pictate de artisti urbani. Unele nu au neparat o poveste de transmis, ci sunt simple forme decorative menite sa infrumuseteze arhitectura orasului. Va propun deci sa facem inconjurul lumii si sa vedem care sunt cele mai interesante scari exterioare pictate de artisti nonconformisti.

Scari de exterior sau picturi in strada

Valparaíso, Chile

creative-stairs-street-art-1-1

Seoul, Coreea de Sud

creative-stairs-street-art-2-1

San Franciscocreative-stairs-street-art-4-1

Sicilia, Italiacreative-stairs-street-art-6-1

Philadelphia, SUA

creative-stairs-street-art-7-1

Rio de Janeiro, Brazilia

creative-stairs-street-art-8-1

Wuppertal, Germania

creative-stairs-street-art-9-1

Beirut, Liban

creative-stairs-street-art-11-1

Morlaix, Franta

creative-stairs-street-art-12-1

Seul, Coreea de Sudcreative-stairs-street-art-13-1

Istanbul, Turcia

creative-stairs-street-art-15-1

Rio de Janeiro, Braziliacreative-stairs-street-art-17Credit foto: boredpanda.com