Decorarea casei este un proces mai dificil decat pare. Pe langa faptul ca majoritatea picam in capcana de a citi sute de articole online si de a cumpara tot atatea reviste, avem tot timpul senzatia ca lucrurile nu reusesc sa ne descrie. Vrem sa ne simtim bine in propria casa, tocmai de aceea este important ca ea sa fie unica. Nu este vorba de snobism sau o obsesie a unicitatii, ci despre confort. Ti-am pregatit un ghid despre alegerea stilului potrivit si care incepe cu…

Stilul boho-chic (boem-clasic)

Stilul boem sau boho-chic inseamna individualism, expresie libera, neconventional si colectii eclectice. Stilul boho-chic presupune alegerea unor imagini care sa ilustreze teme precum calatoria sau personaje din lumea hippie, artisti sau popoare nomade, „spirite libere”,  pe scurt. Daca iti place ordinea si disciplina, atunci decorarea casei in stilul boho-chic nu este pentru tine. Dar daca iti place „dezordinea”, amalgamul de culori si forme, atunci aici vei gasi ceea ce iti doresti.

decorarea-casei4

Desi stilul boho-chic este o versiune vintage de tip „laissez-faire”, acesta combina foarte reusit elementele vechi cu cele moderne. Un scaun rotativ merge perfect langa un birou vechi, iar un fundal alb este perfect pentru alte obiecte pentru decorarea casei mult mai colorate, in stil „gipsy”.

decorarea-casei3

O regula de baza a stilului boem-clasic? Umplerea spatiului. Nu trebuie sa existe spatii vaste, goale, cum este cazul stilului modern. Nu incape loc de minimalism, trebuie sa fie biblioteci pline cu carti, covorase, scaune si diferite obiecte de decor. Sa fie sculpturi, plante, lampi, mobila veche, arta, tot ceea ce te face pe tine fericit.

decorarea-casei5

De asemenea, stilul boho-chic are la baza si obiecte de tip handmade. Poate fi un covoras, o rama de tablou, o cuvertura de pat, orice poate infrumuseta atmosfera locuintei.

Un alt sfat de care trebuie sa tii cont atunci cand te gandesti la decorarea casei in stil boem clasic este lumina. Lipsa ei poate da impresia de haos si nu trebuie sa uitam ca ceea ce cauti tu este confortul si buna dispozitie.

decorarea-casei6

decorarea-casei

decorarea-casei2

decorarea-casei7

In final, tine minte ca nu exista reguli cand vine vorba de boho-chic. Cum ar spune americanii, sky is the limit!

In articolele urmatoare vom continua lista stilurilor pentru amenajari interioare, astfel incat sa-l gasesti pe cel care ti se potriveste 😉

Sursa imagini: aici