Continuam ghidul pentru alegerea stilului potrivit si vorbim despre stilul industrial. Nascut odata cu perioada consumerista, cand depozitele vechi au devenit magazine, birouri sau chiar apartamente, stilul industrial este cunoscut mai ales pentru utilitarismul sau minimalist si lipsa pretentiilor.

stilul-industrial5

Stilul industrial este un stil rebel prin excelenta, de aceea il regasim mai ales la burlacii aventurieri si la adolescentii nonconformisti in majoritatea filmelor hollywoodiene. Se bazeaza pe un model arhitectural „incomplet”, cu pereti neslefuiti, cu bare de fier ruginite si suporturi vechi, podea de tip ”fabrica”, etc.

Daca vrei sa ai o casa in stil industrial alege….

Spatiu deschis

In special podeaua, care sa aminteasca de vechile fabrici din Epoca Industriala. De asemenea, simplifica spatiul din punct de vedere estetic si opteaza pentru ferestrele mari.

stilul-industrial2

Culori in nuante apropiate

Culorile stilului industrial pornesc de la maro inchis si se incheie cu gri deschis. Poti folosi materiale precum piele uzata, scaune vechi sau instalatii sanitare din cupru, tevi la vedere, caramida expusa, etc. Poti adauga putina culoare prin elemente de design precum covorase, tablouri sau suporturi de iluminat.

Daca nu iti plac elementele din otel, nu estre o regula sa optezi pentru ele, important e ca lucrurile sa para neslefuite.

stilul-industrial3

stilul-industrial

Elemente abstracte

Stilul industrial face casa buna cu arta contemporana, in special cu cea abstracta. Poti folosi fotografii sau tabouri, sculpturi sau toate la un loc. Important este ca aspectul general al casei tale sa amiteasca de stilul industrial.

stilul-industrial6

stilul-industrial7

Ti-a placut acest articol?

Vezi si stilul contemporan si stilul boho-chic.

Sursa imagini: aici