Desi nuantele naturale, care imita sau sunt din lemn stratificat, sunt cele mai folosite, exista cazuri in care acestea nu se potrivesc design-ului, culorii sau stilului casei. Cand vorbim despre usi de intrare din lemn nu trebuie sa ne gandim automat la textura lemnoasa si lacuita, ci si la usi colorate, care fac dintr-o casa banala un punct de interes pentru privirile trecatorilor. Intrebarea care se pune insa este: ce culoare sa alegem? Teoretic orice, dar exista, sa spunem, anumite uzante de care trebuie sa tinem cont.

Culori care se potrivesc cel mai bine pentru usile de intrare din lemn

Tulip Red 1001

Designerul Susanne Tucker spunea despre aceasta culoare ca „este ca o floare ce atrage toate albinele”. Un rosu delicios si clar, feminin, dar puternic. Cu singuranta va scoate din anonimat orice locuinta in tonuri neutre.

usi-de-intrare-din-lemn-1

Venezuelean Sea 2054-30

O culoare care aminteste de mare, de ocean, de pesti marini, de submarinul capitanului Ned sau de faimosul pirat Sparrow. Indiferent de corelatiile pe care aceasta culoare te determina sa le faci, ea este una foarte potrivita pentru pentru usile de intrare si merge foarte bine alaturi de cateva plante decorative sau o gradina de flori.

usi-de-intrare-din-lemn-2

C2 Paint Wicked 6446

O culoare care poate parea aspra la prima vedere, dar care exprima o oarecare distinctie. Este recomandata firilor pragmatice pentru ca se deterioreaza foarte greu in timp.

usi-de-intrare-din-lemn-3

Green 94

Verdele inchis este extrem de potrivit pentru casele din caramida sau alte spatii asemanatoare (cafenele, spatii de lectura, etc.). O culoare cu traditie in partea de sud  Georgiei.

usi-deintrare-din-lemn-4

 

Brach 2143-30

Culoarea maslinului, deci cu traditie mediteraneana de aceasta data. Poate fi folosita la usi de intrare alaturi de o alta culoare interesanta, cea a dovleacului (rush 2166-10).

usi-de-intrare-din-lemn-5

Verde Mint

O culoare care se poarta vara aceasta pentru tinutele vestimentare. Este o nuanta de verde care exprima renastere si puritate, dar si senzatia de racoare (sentimentul ca te poti adaposti de arsita de afara de indata ce deschizi usa).

usi-de-intrare-din-lemn-6

Sunburst 2013040

Make it shine, make it Yellow! O culoare puternica, dar primitoare. Daca alegeti sa decorati scarile de la intrare cu diferite plante ornamentale, atunci va iesi si mai bine in evidenta.

usi-deintrare-din-lemn-7

Voi ce culori ati alege pentru usile de intrare?

Sursa imagini: Pinterest