Curentul DIY (Do it Yourself), prin traducere mai mult sau mai putin exacta „lucruri facute de mana ta”, a inceput sa se raspandeasca si in Romania. La inceput au fost handmade-urile, dar acum gasim tutoriale care ne invata sa facem aproape orice, de la aranjamente florale, pana la obiecte de mobilier si decoratiuni.

reconditionarea-usilor-din-lemn-1

In industria nuntilor, fenomenul DIY vine ca alternativa la diferite produse sablon din comert. Nu toata lumea vrea baloane si scaune cu panza din satin, iar daca dam un search pe Pinterest vedem ca majoritatea nuntilor din afara mizeaza pe simplitate si crafting. Se poarta rochiile vintage, candy bar personalizat si marturii care sa ramana obiecte de decor pentru invitati.

reconditionarea-usilor-din-lemn

Daca esti o mireasa careia ii place sa iasa din tipare, dar ai si o mica slabiciune pentru lucrurile pe care le gasim in magazinele de suveniruri si anticariate, atunci iti va placea urmatoarea idee: reconditionarea usilor vechi din lemn pentru sesiunea foto de la nunta sau chiar pentru decor.

reconditionarea-usilor-din-lemn-3

O colectie de usi de diferite marimi, culori si forme poate constitui un decor original pentru sedinta foto. O alta idee de reconstituire a usilor vechi din lemn consta in construirea unor mese rustice. Tot ce trebuie sa faci este sa plasezi usile vechi (fara clanta sau alte accesorii) deasupra unor butoaie de lemn. Daca ai nunta la cort sau la ferma, deci o nunta cu tematica rustica, atunci cu siguranta vei reusi sa dai nastere unui cadru cu adevarat inedit.

reconditionarea-usilor-din-lemn-4

Cat despre procurarea lor, acestea poti fi gasite la diferite magazine cu mobila veche si le poti reconditiona chiar tu, urmarind diferite tutoriale DIY 😉

reconditionarea-usilor-din-lemn-5

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5