Pentru cei care locuiesc in marile orase si care nu au timp pentru plimbari in fiecare zi, balconul este de multe ori singurul loc unde se pot bucura de putin aer proaspat, mai ales seara. Nu sunt de acord nici cu ideea de transforma balconul in uscator de rufe, nici in debara si nici in comasarea lui cu alte incapari ale apartamentului. Doar balconul ne mai poate scoate din minte acuta senzatie ca traim intr-un cub de ciment, nu credeti?

Balconul nu numai ca poate fi un spatiu unde poti respira aer proaspat, dar il poti transforma intr-o mica gradina, care sa miroasa frumos, iar cateva scaune sau, pentru cei care au balconul ceva mai mare, sezlonguri sau hamace vor face vara mult mai placuta.

amenajare-balcon-1

 La ce trebuie sa te gandesti inainte de a amenaja balconul

Inainte de toate, trebuie sa stabilesti exact ce vrei sa faci pe balcon si sa tii cont de dimensiunea lui. Nu poti avea o minigradina cu flori, un loc pentru gratar si un spatiu unde sa iei cafeauna cu prietenii decat daca ai un balcon foarte mare. In caz contrar, limiteaza folosirea lui intr-un singur scop, cel mai important pentru tine. Nu uita sa tii cont si de alte aspecte, cum ar fi vecinii 🙂

amenajare-balcon

Apoi, daca ai un balcon mic, cum sunt cele mai multe bacoane de apartament, ia in considerare culoarea, oglinzile si florile. Alege plante care nu se ofilesc usor la soare, mai ales daca ai un balcon care este in permaneneta scaldat de razele soarelui.

Foloseste lumina in avantajul tau si monteaza cateva lustre moderne sau in stil vintage, cu agatatoare. Sunt foarte frumoase si dau un aer boem intregului spatiu.

Ti-am pregatit si cateva idei care sa te inspire 😉

amenajare-balcon-4

amenajare-balcon-5

amenajare-balcon-3

amenajare-balcon-2

amenajare-balcon-6

amenajare-balcon-7

amanajare-balcon-8Sursa imagini: 1, 2, 3-6, 7, 8, 9