Ne plac lucrurile frumoase si ne place sa planficam. Cand vine vorba despre locuinta, trebuie sa recunoastem ca macar o data in viata n-am trezit afirmand:”Mi-ar placea si mie o casa ca asta!”. Si de mai multe ori insa, ne-am oprit din planificat casa visurilor din pricina banilor. Dar daca esti pasionat sau cel putin abitionat sa faci din casa ta un adevarat spatiu de relaxare, atunci iata cum ar trebui sa abordezi problema bugetului:

Coloreaza spatiul

Poti cumpara perne colorate, poti zugravi sau picta peretele intr-o alta culoare sau poti folosi flori colorate.

Agata farfurii colorate pe perete

Poate parea o metoda invechita, dar totul tine de cat de bine sunt imbinate culorile, textura si marimile. Cu cat acestea sunt mai variate, dar in acelasi timp complementare, cu atat vor arata mai bine.

Scaune din rachita

In special cele pe care le gasim in targuri sau pe care le comandam direct de la mestesugari sunt destul de ieftine. Le poti folosi mai ales pentru redecorarea terasei sau a balconului, dar si intr-un spatiu luminos, fie ca vorbim despre living sau hol.

redecoreza-la-buget-redus

Fii un artist

Nu trebuie sa te apuci de pictat atunci cand exista atatea metode de imprimare. Alege fotografii sau chiar tablouri care te inspira pe internet, printeaza-le si inrameaza-le.

Tablouri din material textil

Se presupune ca poti inrama orice, nu? Cauta obiecte vechi, dar colorate si care sa aiba o oarecare simetrie in ceea ce priveste forma sau categoria din care fac parte si lipeste-le pe un fundal care sa evidentieze foarte bine caracteristicile acestora. Inrameaza-le si gata, ai tablouri colorate la pret redus!

Foloseste litere si cuvinte

Daca esti mai degraba un om pasionat de literatura, atunci foloseste acest lucru in favoarea ta. Lipeste litere si citate motivationale pe pereti sau creeaza diferite obiecte in acelasi stil.

redecoreaza-la-buget-redus-1

Fa o galerie cu fotografii de familie

Important este sa alegi o tema sau un eveniment, cum ar fi o vacanta, o nunta sau o petrecere. Aliniaza tablourile astfel incat sa iasa in evidenta (adica fundalul sa contrasteze cu ele).

Alege materiale in functie de anotimp

Alege cearsafuri si alte materiale in functie de anotimp sau de dispozitie. Un cearsaf sau orice tip de asternut poate schimba radical aspectul domitorului.

Refoloseste mobila veche

Un scaun vechi isi poate gasi o noua intebuintare – poate fi folosit pe post de noptiera sau drept suport de carti, etc.

Fa schimbari mici, dar insemnate

Sa spunem ca nu poti schimba chair tot, dar poti schimab cateva elemente. Poti achizitiona un covor intr-o anumita culoare, pe care sa-l asortezi cu o vaza, un tablou sau alte marutisuri.

Mareste spatiul folosind oglinzi

Oglinzile sunt una dintre modalitatile mele preferate de decor. Pe langa faptul ca arata foarte bine, acestea dau impresia de spatiu, iar rama oglinzii poate oricand scoate din anonimat un spatiu anost.

redecoreza-la-buget-redus-2

Voi ce alte motode de redecore a locuintei ieftine mai cunoasteti sau ati folosit? 🙂