Cine nu se gandeste la tapet fara sa stranute nitel la amitirea mirosului de praf si naftalina? Tapetul este, fara indoiala, un element de design care si-a pierdut din stralucire. S-a incercat o reinventare a tapetului prin aparitia wallpaper-ului modern, dar aceasta este mai degraba o optiune de amenajare a camerei copilului. Si daca stam sa ne gandim, nici nu e de mirare ca tapetul nu mai este o optiune viabila. Este lipicios, inselator, iar pentru punerea lui ai nevoie de multa indemanare, rabdare si curaj. Propun insa cateva exemple de decoratiuni interioare cu tapet care s-ar putea sa mai indulceasca acea amintire prafuita.

10 modele de tapet care te vor face sa spui DA!

Daca vrei sa adaugi putina eleganta in living room, tapetul cu model, clasic, este o varianta optima de design, in special daca ai un perete despartitor cum este acesta:

modele-tapet-1

Opulenta inseamna culoare, iar culoarea inspira jovialitate si spatiu. O culoare complementara pentru tapet poate scoate din anonimat orice apartament zugravit intr-o culoare neutra.

modele-tapet-2

Nu i-am uitat nici pe cei pasionati de vintage, unde tapetul isi gaseste cel mai adesea locul. In acest caz, mobilierul vechi este puternic reliefat de tapetul in scheme florale si tonuri clasice.

modele-tapet-3

Varianta minimalista a tapetului (da, exista) subliniaza mai ales ideea de spatiu, cum este cazul acestui tapet in culoarea verde-avocado.

modele-tapet-4

Candelabre, catifea si atmosfera inspirata din celebra poveste Marele Gatsby sau atmosfera exotica, orientala? Tu cum ai descrie spatiul amenajat mai jos?

modele-tapet-5

Spatiu prea gol? Incearca tonuri de gri si creeaza un punct de interes in stil „graphic desin”.

modele-tapet-6

Pasionatii de motive tribale si natura pot alege un tapet pe aceeasi linie, cum este acesta:

modele-tapet-7

Am vorbit despre minimalism, dar n-am adus in discutie avangadismul. Minunat, nu?

modele-tapet-8

Esti un sofisticat cand vine vorba de amenajarea casei? Aseaza-te frumos pe scaun, aprinde-ti pipa si bucura-te de un spatiu de relaxare ca aceasta:

modele-tapet-9

Si pentru ca tot e vara, iata si o idee care se potriveste foarte bine caselor de vacanta, cabanelor sau altor spatii similare.

modele-tapet-10

Sursa imagini: home-designing.com