ibricAi un ibric de cafea pe care nu-l mai folosesti pentru ca s-a depus foarte mult calcar pe peretii lui? Inainte sa arunci banii pe fereastra repezindu-te la primul supermaket pentru a achizitiona un produs nou, mai bine invata cateva trucuri simple prin care poti sa-l faci ca nou.

Trucuri pentru curatarea unui ibric de cafea plin de calcar

1. Otet

ibric-de-cupru-4

Otetul este cea mai eficienta metoda pentru indepartarea calcarului, de pe orice obiect din bucatarie sau baie. Toarna cantitati egale de otet si apa in ibric si pune-l la fiert. Dupa ce amestecul da in clocot, ia-l pe foc si lasa-l deoparte o ora, pentru ca solutia sa-si faca efectul. Curata apoi inbricul de cafea cu detergent de vase sau clateste-l in mai multe ape.

2. Suc de lamaie

ibric-de-cupru-1

Un pahar de suc de lamaie poate indeparta calcarul de pe orice suprafata de cafea. Tot ce trebuie sa faci este torni sucul in ibric si sa-l lasi sa actioneze o ora sau chiar mai mult. Atentie! Sucul de lamaie trebuie sa fie concetrat, deci nu adauga apa. Clateste-l bine la sfarsit.

3. Sare de lamaie

ibric-de-cupru-2

Poti obtine acelasi rezultat descris la punctul anterior folosind sare de lamaie. Adauga un pliculet de sare de lamaie si cateva pahare de apa in ibric, apoi pune-l la fiert si lasa-l deoparte cateva ore. Clateste bina ibricul la sfarsit.

4. Bicarbonat de sodiu

ibric-de-cupru

Frumusetea unui ibric de cafea poate fi redobandita printr-o curatare eficienta, iar bicarbonatul de sodiu este cea mai puternica solutie. Fa un amestec din cateva linguri de bicarbonat de sodiu si apa si toarna-l in ibric. Lasa-l sa actioneze cateva minute, apoi goleste ibricul, adauga pudra de curatat si spala-l normal, cu ajutorul unui burete de vase.

5. Tablete pentru igiena orala

ibric-de-cupru-5

Tabletele pentru prepararea apei de gura sunt foarte eficiente si pentru indepartarea calcarului. Adauga apa, 2-3 tablete si lasa-le sa actioneze pe parcursul noptii. A doua zi, spala ibricul si clateste-l de cateva ori.

Multi sunt de parere ca si bauturile carbogazoase cu cola ar fi destul de eficiente. Voi ce parere aveti? Ati incercat vreuna dintre aceste metode? 🙂

Surse imagini: 12, 3, 4, 5, 6