Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand ajung acasa vreau sa simt ca traiesc. Daca as intra intr-un apartament anost, lipsit de culoare si invechit, as fi probabil cu cateva procente mai aproape de ceea ce se cheama…tristete. Probabil ca imi dai dreptate si stii si tu ca locurile, spatiile, vremea, anotimpurile, toate ne influenteaza. Suntem, ca specie, mai supusa hazardului decat am vrea sa recunoastem. Insa ceea ce putem schimba este cauza care determina starea, iar astazi am sa va prezint un apartament care ar desena un zambet subtil chiar si pe cea mai inasprita figura.

Designerul care s-a ocupat de implementarea proiectului a avut doua cereri importante: sa foloseasca culorile rosu si verde si sa asigure cat mai mult spatiu, desi apartamentul este mic. Cat de bine a reusit, va dati seama singuri, din imaginile pe care o sa le vedeti.

50-mp-7

Apartament de 50 de mp plin de… wallpapere

Spuneam si eu intr-un articol cat de potrivit mi se pare wallpaper-ul sau tapetul. Ei au ales o imagine care sa contrasteze cu celelalte elemente din incapere, iar forma copacilor inspira relaxare si liniste. Pentru ca, asa cum va spuneam, apartamentul este foarte mic pentru a fi putut opta pentru un mobilier mare, din lemn masiv sau pentru o canapea clasica, designerul a propus sticla pentru masuta de cafea. O idee foarte ingenioasa, atata timp cat nu ai niste nazdravani care sa faca tumbe prin sufragerie. In acest caz, inlocuieste sticla cu un material plastic transparent, exista modele care arata la fel de bine.

50-mp-6

Si pentru ca nu exista spatiu pentru biblioteca, cei doi proprietari au hotarat sa instaleze una pe…tavan. Ei bine, nu chiar, dar foarte aproape de tavan, iar restul cartilor lau fost instalate intr-o biblioteca normala, in dormitor. Impedimentul este acela de a te catara mereu pe ceva pentru a lua o carte din biblioteca, dar cred ca ar fi mers foarte bine o scara mobila, asadar, ia in considerare acesta propunere, in cazul in care te hotarasti sa amenajezi un apartament similar.

Cand am vazut imaginea din dormitor, m-am gandit ca cei doi sunt mari amatori de televiziune, de vreme ce mai vazusem un dispozitiv similar si in sufragerie. In orice caz, tot pentru a salva spatiu, au instalat televizoarele in perete, iar in loc de usa clasica au folosit usa glisanta, incadrata in  perete.

50-mp-5

Tot in dormitor a fost amplasat un alt wallpaper infatisand un mac, poate si pentru a inspira ideea de viata si romantism. Cert este ca wallpapaerul reuseste sa dea impresia de spatiu, in loc sa-l inchida, asa cum te-ai gandi. Ceea ce este insa interesant in acest dormitor, dar nu poate fi sesizat in aceasta poza este masa incadrata in lemnul de langa biblioteca. In plus, intreaga incapere este iluminata de suporturi suspendate foarte chic.

50-mp-3

Dintre toate incaperile, ma declar fan infocat al baii. Atata veselie, culoare, metal si lumina…un joc spectaculos in interiorul caruia mi-ar placea sa ma prind in fiecare dimineata cantand, fara prea multa pricepere, e drept, una dintre melodiile mele preferate. Suna poetic, dar asta e si impresia pe care mi-o trasnmite aceasta baie care, desi e foarte mica si mult prea colorata, are simetrie si nu da impresia ca te-ai sufoca in vreun fel.

50-mp-2

Bucataria este foarte asemanatoare cu cele pe care le vedem pe board-urile de pe Pinterest. Rosu, verde, alb si o combinatie moderna de electrocasnice si moblier din lemn. Iar scaunele ma trimit cu gandul la terasele de la mare…  tot ceea ce lipseste e cocktailul preferat si umbreluta. Briza e asigurata de wallpaperul verde.

50-mp

Ei, ce spuneti, v-ar placea un astfel de apartament? Eu mizez pe un raspuns afirmativ, dar astept si parerile voastre 😉

Sursa: aici