Mai sunt trei zile pana cand ne vom strange cu totii in jurul aceleiasi mese si ne vom bucura de sarbatoarea pascala. Asa cum ne pregatim pentru Craciun, la fel ar trebui sa facem si pentru Paste, mai ales ca acum nu suntem limitati de cateva crengi de brad si conuri de pin. Imi place sa cred ca cea mai frumoasa masa de Paste e cea in care florile joaca un rol central, in care se simte parfumul copacilor infloriti de afara si curatenia care asigura promisiunea unui nou inceput.

decoratiune-paste-10Dar ce-ar fi sa facem mai mult? De exemplu, sa ne aranjam de decoratiunile pentru usa din fata, pentru gradina sau chiar pentru interior?  Ce spui de o decoratiune in forma de iepure pentru care vei avea nevoie de doar… 10 minute? 😀

Iata cum sa procedezi:

Ai nevoie de:

  • Un tub mare de super glue
  • Mocheta in forma de muschi de copac sau ceva asemanator
  • O bucata de carton
  • Sfoara

decoratiune-paste-1Mai intai, deseneaza silueta unui iepure. Poate fi aceasta sau alta, in functie de preferintele tale si de timpul de care dispui. Aceasta este cea mai simpla, dupa parerea mea.

decoratiune-paste-2Dupa ce termini de desenat, decupeaza iepurele. Vei avea nevoie de silueta pentru a desena o alta, pe mocheta. Intoarce mocheta pe partea ce urmeaza a fi lipita, aseaza silueta din carton peste si contureaza cu ajutorul unui marker forma acestuia.

decoratiune-paste-4Dupa ce ai decupat si mocheta, trebuie sa potrivesti cele doua forme si sa le lipesti. Daca vrei sa folosesti alt suport, ramane la latitudinea ta.

decoratiune-paste-5Intinde lipiciul pe toata suprafata iepurelui din carton si potriveste-l deasupra pe cel din mocheta, apoi lasa-le sa se usuce. Daca lipiciul este de calitate, nu vei astepta mai mult de cateva secunde.

decoratiune-paste-6Odata ce iepurasul este gata, adauga un mic detaliu care va face diferenta si care te va ajuta sa-l agati in diferite locuri – sfoara. Infasoar-o in forma de fundita in jurul gatului acestuia.

decoratiune-paste-7O alta modalutate de folosire a acestei decoratiuni este urmatoarea: lipeste iepurasul sau doar asaza-l pe o bucata de lemn. Ceea ce iese poate fi folosit pe post de decoratiune la masa. Frumos, nu-i asa?

decoratiune-paste-8

decoratiune-paste

 

Sursa: homedit