Usile sunt o parte integranta a structurii oricarei case. Absolut totul referitor la o casa incepe de la usa acesteia si de la modul in care ea isi primeste locatarii sau oaspetii, modul in care arata, etc. Si cu toate acestea, o usa are mai multe functii decat cea estetica; ea reprezinta prima linie de protectie pentru interiorul casei, iar usile din lemn sunt cele mai bune optiuni.

Iata de ce este esential sa te asiguri ca ai cea mai buna usa din lemn, care poate arata cel mai bine pentru casa ta, pentru locatia in care se afla casa si care adauga un plus la securitatea casei.
Iata mai jos care sunt cele mai bune tipuri de lemn pe care le poti folosi pentru usa de la intrare.

Mahonul

Cand vorbim despre lemn durabil, puternic si stabil, mahonul este unul dintre principalele nume care iti vin in minte. Mai mult decat atat, mahonul este mai bun decat rivalii sai din stejar. Fiind unul dintre cele mai bine vandute tipuri de usi de lemn, mahonul are striatii drepte, colorate in diverse nuante de rosu.

Mahonul este un lemn dur, ceea ce inseamna o optiune durabila pentru usa principala. In plus, se poate ajusta la orice culoare si permite aplicarea vopselei. Acest lemn unic este celebru pentru natura sa versatila, dar si pentru aspectul sau dur. Costul lemnului de mahon variaza in functie de provenienta copacilor.

Arinul noduros

Este recunoscut pentru natura sa durabila si pentru forta sa; acest lemn are o culoare unica de miere. El poate da usii tale principale un look rustic si este ideal pentru locuri din apropiere de sate sau de la tara.

Acest lemn este folosit frecvent pentru a face mobila scumpa si reprezinta o alternativa pentru lemnul rar de nuc. Cea mai apreciata caracteristica a acestui lemn este rezistenta sa la schimbari meteorologice, ceea ce o il face o optiune excelenta pentru usa principala a casei.
Arinul noduros este un lemn de esenta tare, versatil, unul dintre cele mai moi. Astfel, tamplarii il pot modela cu usurinta in functie de necesitati.

Pinul

Unul dintre cele mai ieftine tipuri de lemn, pinul este prevalent pe zona de mobilier in stil farm si il regasim in general in piese rustice. Punctele galben inchis inconjurate de un background galbui sau albicios ii confera un loc distinct in randul tipurilor de lemn. Pinul este disponibil din belsug pe piata, ceea ce il face o achizite simpla si accesibila.

Pinul este celebru pentru dezvoltarea unei patine rustice extravagante si este rezistent la umflare sau strangere cauzate de conditiile meteo. Cu toate acestea, acest tip de lemn ar trebui folosit in proiecte mai ieftine pentru ca este vulnerabil la zgarieturi si ciobiri.

Ciresul

Ciresul este un lemn de esenta tare, cu o culoare intre maro-rosiatic si blond. Formatiunile granulare drepte subtile de pe suprafata lemnului il fac sa se diferentieze de restul tipurilor de lemn. Lemnul de cires este o buna optiune pentru usa principala a unei case si pooate fi taiat cu usurtnta si lustruit, lasand in urma sa un aspect captivant. Acest lemn de esenta tare este destul de scump si are un apsect frumos, care iti fura privirea. Culoarea lemnului se poatei nchide o data u trecerea nailor.

Artarul

Lemnul de artar are un look superb alb cremos, cu o nuanta rosiatica uneori. Caracteristica densa a lemnului de artar il face un lemn puternic pentru usi. Acest tip de lemn este rezistent la socurile unei piste de bowling, a zonelor de bucatarie, etc. Asadar, poti intelege foarte bine probabil de ce este o recomandare buna pentru o usa puternica din lemn.
Chiar si daca este unul dintre cele mai bune tipuri de lemn, artarul nu este scump. Artarul poate rezista cu usurinta oricarui atac major care te poate ajuta sa iti protejezi casa impotriva oricarei spargeri.

Stejarul

Stejarul este un lemn de esenta tare foarte granulat si vine in doua variante:

  •  stejar rosu – are un model involburat ca apa, si o multime de culori, ponind de la maro deschid si ajungand pana la rosu rozaliu.
  •  stejar alb – ae o granulatie tip dungi de tigri, cu raze si particule galbui.

Stejarul este rezistent la orice dauna sau deterioare produsa de apa si impiedica strangerea sau umflarea din cauza umezelii. Poate ca nu este un lemn de esenta tare insa poate adauga un plus de frumnsete casei tale atunci cand este folosit pentru usa principala de acces.

Sequoia

Lemnul de sequoia este disponibil numai de la copacii cu o inaltime de peste 90 de metri si cu o durata de viata de peste 2500 de ani. Desi este scump, caracteristicile sale ce tin de rezistenta la apa si la soare fac din acest lemn de esenta tare o optiune excelenta.

Ai mai sus unele dintre cele mai bune exemple de lemn care sa poata fi folosit pentru usa de exterior, astfel incat – in functie de necesitatile locatiei si casei tale – sa poti alege varianta cea mai potrivita pentru tine.

Sursa: https://www.imcgrupo.com/which-wood-is-best-for-the-main-door/