Usile de astazi, fie ele de exterior sau de interior, pot fi gasite in multe forme, dimensiuni, culori si, desigur, materiale. Materiale precum otelul, aluminiul, fibra de sticla si uPVC-ul sunt toti jucatori importanti in domeniu.
Tipul de material pe care il alegi pentru usa ta va depinde de mai multe aspecte. Desigur, deloc de neglijat in acest sens va fi bugetul pe care il ai la dispozitie. Insa fa un efort si gandeste-te serios la clasica si nemuritoarea usa din lemn si la motivele pentru care acest tip de usa ramane campioana de neinvins pe segmentul sau de piata.

Usile din lemn: la interior sau la exterior?

Spre deosebire de uPVC, compozit, dar si de usile din aluminiu, usile din lemn sunt potrivite atat ca usi de interior, cat si ca variante pentru exterior.

Usile de exterior din lemn ofera rezistenta si siguranta, in timp ce usile de interior facute din lemn au un aspect premium, o suprafata reparabila rapid si o durabilitate extraordinara, ceea ce le face ideale si perfect capabile sa faca fata conditiilor din orice locuinta sau loc de munca aglomerate. Usile din lemn sunt, de asemenea, cea mai buna optiune in ceea ce priveste izolatia, iar in zonele cu climate mai reci sunt o optiune excelenta.

Beneficiile usilor din lemn

Printre cele mai importante avantaje pe care le ofera o usa de acces in locuinta facuta din lemn este aspectul sau excelent. Usile din lemn vin intr-o serie mult mai larga de modele decat variantele din uPVC, fibra de sticla sau otel. Manopera este clar vizibila, ceea ce contribuie la alura generala. In plus, nu vei gasi niciun alt material care sa arate, sa se simta si chiar sa miroasa mai bine decat lemnul.

Exista ceva mai versatil decat lemnul?

Versatilitatea inseamna ca o usa din lemn poate fi personalizata mai usor (in ceea ce priveste dimensiunea, tipul de lemn, estetica si modelul), iar pentru ca nu exista doua obiecte din lemn identice, vei ajunge invariabil sa ai o usa de intrare unica.
Avantajele usilor din lemn ne arata ca, indiferent daca alegi lemn deschis la culoare, lemn inchis la culoare, suprafete vopsite sau tratate, o granulatie vizibila si un stil simplu sau elaborat – orice doresti este posibil si realizabil.

Usile din lemn sunt bune pentru siguranta?

Usile din lemn sunt incredibil de rezistente. Progresele tehnologice facute in domeniul constructiei usilor de-a lungul secolelor, sunt un atu datorita caruia usile din lemn au o durata foarte mare de viata, fara sa isi piarda forma.

Usile din lemn sunt unele dintre putinele tipuri de usi care pot fi reparate, pentru ca lemnul este un material foarte versatil si cu care se lucreaza usor. Tocmai de aceea, o usa din lemn va oferi in mod cert un grad ridicat de siguranta pentru casa sau locul tau de munca, precum si fiabilitate pe toata durata sa de viata, care nu este deloc surta.
Pe langa toate aspectele enumerate mai sus, exista un avantaj esential pe care lemnul il fata de concurenta – este un izolator natural exceptional, ceea ce inseamna ca nu vei avea pierderi de caldura si vei avea si o izolare fonica superioara celei oferite de multe alte usi.
Pe de alta parte, cata vreme lemnul provine dintr-o sursa sustenabila, el este si ecologic. In climatul ecologic actual, fiecare dintre noi pune mai mult accent pe calitate, performanta, viata indelungata si ingrijire pe tot parcursul vietii, iar usile din lemn raspund la o multime de cerinte atunci cand vine vorba despre a dezvolta o casa sigura, rezonabila si cu stil.

Sursa: https://ecochoice.co.uk/news/blog/item/why-doors-should-be-made-of-wood