Cand vine vorba despre decorarea casei, in mod cert iti vei dori mai mult sa incepi cu alte zone decat cu baia. Ceea ce nu inseamna ca nu poti crea o baie superba cu putin timp si daruire; culorile si materialele accent tind sa iasa in evidenta ceva mai mult intr-un spatiu mai mic, ceea ce face mai dificil sa creezi o camera proiectata coeziv.

Acest lucru este valabil mai ales in cazul culorilor mai stralucitoare si materialelor mai evidente, asa cum sunt caramida sau marmura. Insa unele materiale, cum ar fi lemnul, sunt mult mai subtile, chiar si in cantitati mai mari, precum si extrem de versatile. Desi folosirea lemnului in baie poate parea o idee proasta, materialul poate trece printr-o multime de tratamente care il fac rezistent la caldura si umiditate, iar pe de alta parte unele tipuri de lemn sunt impermeabile in mod natural.
Parchetul laminat este o alta alternativa excelenta pentru a obtine aspectul lemnului fara intretinere. Indiferent de drumul pe care il alegi, adaugarea lemnului – fie ca vorbim despre un plus subtil, fie ca ne referim la o transformare mai dramatica – nu este niciodata o idee rea pentru baia ta.

1. Un perete accent

Adauga un plus de dimensiune atat in textura, cat si in culoare unei bai albe, cu un perete accent din lemn. Foloseste acest perete pentru a evidentia zona chiuvetei si oglinzii, completand cu o oglinda mare si obiecte de iluminat statement. Fa un pas mai departe cu un model unic, precum chevron, in loc sa folosesti placi aranjate simplu.

2. Ferma rustica

Adauga un farmec rustic si vintage baii tale, cu elemente din lemn mai dur. Fa din baia ta vedeta camerei cu un suport din lemn brut, nefinisat, usor aspru si lambriuri de tavan similare. Modernizeaza baia ramanand insa la tema prin culori de baza mai deschise, asociate cu accente de metal.

3. Inspiratie brutalista

Desi lemnul nu este unul dintre materialele intalnite in mod obisnuit in design-urile brutaliste, el te poate ajuta sa spargi intensitatea esteticii, mai ales intr-un spatiu mic precum baia. Cauta nuante mai inchise si granulatii raw, incorporand lemnul la nivelul chiuvetei, blaturilor, ramelor de oglinzi, scarilor etc. Imbina-l cu materiale aspre, tipic brutaliste, cum ar fi piatra si otelul.

4. Stil cabana

Daca iti place lemnul natural, alege un design de baie cu adevarat rustic, inspirat din stilul de cabana. Foloseste lemn peste tot – lambriuri de perete, usi, rama oglinzii, lavaboul, pardoseala si chiar tavanul. Optional, poti adauga cateva elemente de piatra naturala si poti completa cu feronerie din alama.

5. Adaugiri subtile de lemn

Pe de alta parte, poti avea o abordare extrem de subtila cu completarile de lemn pe care le folosesti, scotand in evidenta in acelasi timp materialul. Intr-o baie complet alba, de exemplu, lemnul va iesi in evidenta si va pune in valoare anumite alegeri de design. Foloseste, de pilda, lemnul pentru marginea cazii si a ferestrei astfel incat sa asociezi cele doua elemente.

6. Dulapuri din lemn antichizat

Adauga un aer antic unei bai moderne prin dulapurile de sub chiuveta. Cauta in magazinele locale de antichitati sau in pietele de vechituri dulapuri mai vechi din lemn si reutilizeaza-le pentru chiuvete si masute de toaleta, pentru a adauga un plus de caracter baii tale.

7. Cada din lemn

Creaza o baie complet zen, cu o cada mare din lemn. Pentru a nu iesi din decor, include si alte elemente din lemn (de exemplu, tocurile usilor si ferestrelor, decoratiuni pentru baie, banci si asa mai departe). Adauga o nuanta legata de pamant, asa cum este albastrul sau bleumarinul, pentru a echilibra lemnul.

8. Lemn minimalist

Desi minimalismul are tendinta de a se concentra pe piatra si materiale metalice, lemnul natural este un plus binevenit atunci cand este executat corect. Un lemn neted, usor, granulat, folosit cu moderatie, contrasteaza bine cu marmura inchisa la culoare si cu elementele din otel.

9. Lambriuri din lemn pentru dus

Lemnul este o modalitate excelenta de a evidentia o cada mare, dar poate fi folosit si pentru a atrage atentia asupra dusului. Utilizeaza lambriuri din lemn pentru o cabina de dus mare, astfel incat aceasta sa para mai luxoasa si sa te duca cu gandul la un spa.

10. Intunecat si capricios

Lemnul – in special nuantele mai deschise si naturale – este asociat adesea cu incaperi mai luminoase. Cu toate acestea, nuantele mai intunecate si mai calde pot avea efectul opus, creand o baie intunecata si capricioasa, ce creaza o senzatie de intimitate.

11. Stil eclectic

Pentru un aspect mai eclectic, foloseste un lemn mai intunecat si mai granulat pe blatul de toaleta cu o multime de materiale care se amesteca si se potrivesc: o chiuveta de piatra, oglinda de bronz, corpuri de iluminat din alama si cristal etc.

12. Blat din lemn deschis la culoare

Pentru un look mai clasic, adauga un blat pentru chiuveta din stejar deschis la culoare. Acesta se va potrivi cel mai bine intr-o baie moderna, light, cu elemente precum pereti de caramida alba, electrocasnice si piese de mobilier asociate cu note mai stralucitoare de culoare, cum ar fi ceaiul, salvia si verdeata.

13. Boho rustic

Dusumeaua din scanduri late de lemn brut poate transforma cea mai simpla baie intr-o oaza rustica, boho. Combina cu o multime de elemente calde si naturale, cum ar fi iarba uscata de Pampas si alte accente de lemn natural.

14. Stil industrial curat

O modalitate rapida de a adauga putina caldura unei bai elegante, in stil industrial este sa folosesti o tusa de lemn cald. Poti opta sa o folosesti pentru blatul chiuvetei si/sau pentru pervazul ferestrei, asociindu-l cu linii curate si metal si piatra in tonuri reci.

15. Zen simplu

Nu e nevoie sa folosesti la maxim elemente din lemn natural in baia ta pentru a transmite ideea. Detaliile simple, cum ar fi rafturi, separatoare, banci sau jaluzele din bambus, intr-o baie curata si luminoasa pot face din aceasta un refugiu zen, care te duce cu gandul la un spa.

Sursa: https://www.housedigest.com/1196504/gorgeous-ways-to-bring-natural-wood-into-your-bathroom/