Usa interioara, panza pentru operele de arta ale celor mici

Daca ai norocul si prichindeii din casa au crutat o usa interioara in detrimentul peretelui pentru a-si etala talentul la desen, poti scapa mai ieftin – cu un strat de vopsea. Daca, in schimb, au pastrat lemnul usii special pentru a-si expune colectia de abtibilduri de la guma de mestecat… situatia se complica.

De ce sa nu recunoastem? Si noi am mazgalit tot ce am prins cat eram de-o schioapa si, desi aveam foi de hartie si carti de colorat, parca tot peretii si usile erau mai ispititoare. Acum, insa, ne revine sarcina de a indeparta creatiile artistice fara a strica lemnul si, din fericire, exista cateva trucuri…

5 moduri de a indeparta un abtibild de pe o usa interioara

1. Foloseste foenul! Indreapta uscatorul de par, setat pe aer cald, catre abtibilt de la o distanta mica si asteapta cateva minute. Caldura va topi adezivul si va face abtibildul mai usor de inlaturat. Incearca sa dezlipesti un colt, apoi indreapta aerul cald sub abtipild si inlatura-l usor. Curata lemnul cu produse speciale pentru a indeparta reziduurile.

2. Inmoaie un burete in apa calduta cu sapun. Curata cat poti de mult din abtipild inainte de a incepe, apoi freaca portiunea de pe usa de interior cu buretele (atentie, buretele nu trebuie sa fie foarte aspru pentru a nu zgaria usa). Poti incerca si o miscare circulara pentru a indeparta resturile de hartie si lipici.

3. Foloseste putina maioneza. Daca abtibildul era mai mare si intreg, aplica maioneza cu o pensula pe suprafata acestuia si asteapta 10 minute, pentru ca grasimea din maioneza sa inmoaie hartia si lipiciul. Apoi, cu o spatula de plastic, indeparteaza usor abtibiltul fara a zgaria lemnul.

4. Inmoaie o carpa absorbanta in otet alb si aseza-o peste abtibild. Dupa 5 minute, curata usor abtibildul de pe lemn, iar resturile indeparteaza-le in acelasi mod.

5. Uda abtibiltul cu apa, apoi aseza deasupra un prosop de bucatarie si calca-l cu fierul de calcat. Foloseste o spatula de plastic pentru a indeparta abtibildul.

Dupa ce reusesti sa scoti minunatia de pe usa sau mobila, arata-i celui mic cat de bine le sta abtibildurile pe copertile caietelor. 😉

Spor!

P.S: Daca se intampla sa strici usa, nu te mahni prea tare si arunca o privire peste ofertele noastre!

sursa imagine 1 sursa imagine 2