negru pentru decor interior

Estetica joaca un rol important in viata noastra, motiv pentru care tindem sa dam o importanta deosebita amenajarii locuintei: consultam cataloage de profil, intrebam in stanga si-n dreapta si ne petrecem ore-n sir in magazinele de mobila sau in fata mostrelor de culori.

Cati dintre voi v-ati gandit sa pictati un perete negru in camerele principale din locuinta? Atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei in ceea ce priveste cromatica negrul este privit, de cele mai multe ori, cu reticenta. Si pe buna dreptate! Sa decorezi cu o nonculoare poate deveni o adevarata provocare. Insa asociat cu adiferite culori si folosit in cantitati mici poate da un aspect rafinat si elegant caminului tau.

Decoreaza cu negru! 6 idei de pus in practica

Am selectat cateva modele de design care vor face ca albul pe care l-ai ales pentru pereti sa para plictisitor.

1. Negru pentru decor in dormitor

Probabil ca dormitorul este ultimul loc in care te-ai fi gandit sa decorezi cu negru. Eu te sfatuiesc sa incerci! Contrar asteptarilor, aceasta nonculoare poate fi benefica pentru un somn linistit si odihnitor.

negru pentru decor interior negru in dormitor

2. Negru pentru o baie indrazneata 

Asocierea cromatica a celor doua nonculori nu se va demoda niciodata. Incaperea din locuinta ta in care aceasta asociere poate fi realizata fara mari eforturi este baia. Daca ai ales deja o cada alba, picteaza peretele pe care ai instalat-o cu negru.

negru pentru decor interior pentru o baie indrazneata

3. Negru pentru spatiul de lucru

Amenajeaza-ti un birou in stil vintage folosind negru! Daca ai nevoie de un spatiu de lucru dar nu dispui de un buget prea mare pentru a ti-l amenaja, alege calea cea mai simpla! Reconditioneaza o masa veche, amplaseaza o lampa deasupra si picteaza un perete cu negru. Vei fi uimit cat de multe poti face cu aceste elemente simple.

negru pentru decor spatiul de lucru

4. Colt de relaxare

Un perete negru si o canapea colorata, doua elemente de design care te vor ajuta sa-ti amenajezi un spatiu in care sa te retragi dupa o zi obositoare de munca.

negru pentru decor interior colt de relaxare

5. Negru pentru o sufragerie… dramatica

Unii dintre voi prefera spatiile deschise si luminoase. Altii, ei bine, se regasesc mai degraba in clarobscur. Daca faci parte din ultima categorie, invaluie-te in mister in propria sufragerie si picteaza macar unul dintre pereti cu negru, de preferat cel pe care se afla ferestrele, pentru un contrast placut.

negru pentru decor interior sufragerie dramatica

6. Constraste de efect

O asociere cromatica eleganta este cea dintre galben si negru, mai ales daca alegi piese de mobilier clasice.

negru pentru decor interior contraste de efect

Negru pentru decor interior. Indrazneste!

Sursa: countryliving.com