In ce directie trebuie sa se deschida usa de intrare

De cele mai multe ori, usa de intrare a unui apartament sau a unei case se deschide in interior, dar exista si cazuri in care aceasta se deschide in exterior, precum usile la institutii, localuri, diverse edificii. De ce se face aceasta diferenta si cum este bine sa montam usa de intrare?

Aspecte de luat in considerare inainte de a decide modul de deschidere a usii

In primul rand, daca te pregatesti sa montezi o noua usa de intrare si locuiesti intr-o cladire cu mai multe apartamente, trebuie sa cunosti regulamentul respectivei cladiri care, cel mai probabil, acopera si acest aspect – directia de deschidere a usii. Daca holurile cladirii sunt inguste sau exista pericolul de lovire a usilor deschise in exterior de la apartamente vecine, acest lucru va fi interzis.

Daca doresti ca usa ta sa se deschida in exterior, din ratiuni de economisire a spatiului, trebuie sa iei in considerare faptul ca poti lovi pe cineva care trece pe palier atunci cand deschizi brusc usa. Pe de alta parte, un motiv pentru care unele persoane doresc deschiderea usii in exterior este prevenirea intrarii prin efractie in locuinta lor a hotilor care pot lovi usa pentru a forta deschiderea sa.

Usile de intrare in locurile publice si in cladiri se deschid de obicei in exterior din motive de siguranta: intrucat in interiorul acestora se pot afla simultan mai multi oameni, in eventualitatea unui pericol care necesita evacuarea rapida a tuturor, cum ar fi un incendiu, toata lumea s-ar imbulzi la usa, iar deschiderea in interior a acesteia ar fi imposibila. Ceea ce nu se aplica la usile de locuinte.

Ca si in cazul usilor de baie sau bucatarie, directia de deschidere a usii de intrare depinde foarte mult de spatiul disponibil si de preferintele proprietarului. Important este ca atunci cand comanzi o usa de intrare sa specifici preferintele tale producatorului si sa te asiguri ca nu incalci regulamentul cladirii in care locuiesti.

sursa imagine