mansarda

De foarte multe ori, podul casei este folosit ca spatiu pentru depozitare. Dar te-ai gandit ca poti folosi incaperea in alte scopuri? Mansarda poate fi transformata intr-un dormitor pentru oaspeti, camera de relaxare, mini sala de fitness sau birou. Cu doar cateva solutii de design la indemana, poti redecora aceasta incapere astfel incat sa te bucuri de ea alaturi de ceilalti membri ai familiei.

Amenajare pentru mansarda: spatiu mic, potential urias

Mansarda nu a fost un punct de interes numai pentru arhitecti, ci si pentru unii psihologi, care au ajuns la concluzia ca o mansarda spune multe despre proprietarul casei. Adultii carora le place sa-si petreaca timpul in aceasta incapere au idealuri mari si o necesitate pronuntata de solitudine.

Decorarea mansardei este o provocare si, indicat ar fi, inainte sa demarezi acest proiect, sa te informezi in legatura cu micile probleme care ar putea sa apara si cum pot fi ele solutionate. Mansarda are o structura arhitecturala unica, iar acest lucru atrage dupa sine nevoia aplicarii unor tehnici diferite de design.

Sfaturi de amenajare pentru mansarda

Atunci cand iti amenajezi mansarda, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante.

In primul rand, alege cu atentie materialele din care sunt confectionate piesele de mobilier. Cel mai indicat este sa optezi pentru materiale usoare, care sa nu impovareze structura casei.

Un alt aspect important este iluminarea, care trebuie sa fie de minim 10% din dimensiunea mansardei. Acest lucru poate fi ofertant. Poti alege una sau doua ferestre mari sau mai multe si mai mici. Lumina este un element ludic in domeniul designului de interior si poate fi utilizat pentru a pune in valoare si a deschide spatiile mici. Foloseste-l cu stil!

De asemenea, un avantaj foarte mare al mansardei este gradul de intimitate pe care ti-l poate oferi. Fiind ultimul nivel al casei, accesul nu este tocmai facil, decat daca iti doresti sa fie. Asadar, poti transforma aceasta incapere in spatiul tau personal pentru delectare.

De regula, mansardele nu sunt foarte ofertante din punctul de vedere al spatiului, iar costurile de amenajare vor fi reduse. Probabil ca te poti lipsi de cateva piese de mobilier din camera de zi sau dormitor. Primul pas este sa iei masuratorile, detaliat, fara sa-ti scape un coltisor din mansarda si sa te gandesti ce s-ar potrivi noului tau loc de relaxare.

Daca dimensiunile prea mici sunt cele care te impiedica sa decorezi mansarda, sunt doua trucuri minunate de care te poti folosi pentru a solutiona aceasta problema: albul si lumina. Avand in vedere ca va fi o camera cu trafic redus, nu trebuie sa te feresti sa colorezi cu alb peretii si tavanul. De asemenea, pentru a economisi, coloreaza si podeaua intr-o nuanta deschisa care sa reflecte lumina. Nu doar ca va face ca incaperea sa para mai mare, dar este mai ieftin decat parchetul.

amenajare pentru mansarda

Multi ar spune ca inaltimea destul de mica a peretilor mansardelor este un dezavantaj. Eu cred ca aceasta problema nu este decat o alta oportunitate de a fi creativi. Opteaza pentru o masuta joasa si perne decorative mari si colorate, in loc de scaune.

Daca nu te-am convins inca sa-ti amenajezi mansarda, iata cateva exemple de la cei care au reusit sa transforme aceasta incapere:

amenajare pentru mansarda

amenajare pentru mansarda

amenajare pentru mansarda

amenajare pentru mansarda

amenajare pentru mansarda

amenajare pentru mansarda

Sursa foto: freshome.com

interiorish.com