clasicul si modernul

Clasicul si modernul sunt doua stiluri de amenajare distincte, dar ofertante daca ne gandim sa le folosim pe ambele. Cei mai multi oameni evita aceasta combinatie pentru a nu da gres. In definitiv, este mult mai simplu sa ne axam pe unul dintre cele doua, decat sa incercam diferite combinatii.

Stilul traditional isi mentine popularitatea datorita posibilitatilor de asociere (diferite perioade de timp, numeroase materiale, imprimeuri etc.) si atmosferei pe care o creeaza.

Clasicul si modernul: posibilitati infinite cu doua stiluri diferite

Ti-am pregatit cateva reguli pe care sa le urmezi pentru a combina cu succes cele doua stiluri de amenajare:

1. Foloseste principiul 80/20

Cele doua stiluri nu trebuie sa atinga un echilibru perfect. Indicat este sa alegi care dintre ele va fi dominant. Designerii recomanda punerea in aplicare a regulei 80/20 pentru a simplifica lucrurile. In ce consta acest principiu? Ei bine, alege stilul de design care va domina si foloseste-l in proportie de 80% din locuinta ta si completeaza restul de 20 % cu celalalt stil.

2. Armonia cromatica

Pentru ca vorbim despre doua stiluri opuse, este aproape imposibil sa gasesti elemente de decor care sa se potriveasca intre ele din punctul de vedere al esteticii. Solutia este sa faci asocierile cromatice potrivite, iar diferenta dintre stiluri va fi estompata.

3. Nu exagera cu imprimeurile!

Daca stilul dominant pentru care ai optat este cel traditional, incearca sa nu exagerezi cu imprimeurile pentru a nu face incaperea sa para prea incarcata.

4. Elemente care armonizeaza

Atunci cand folosesti doua stiluri de design, incearca sa gasesti elemente care sa le echilibreze. De exemplu, daca ai ales sa decorezi o incapere in stil clasic, foloseste o piesa de mobilier in stil modern. Astfel vei mentine stilul dominant si, in acelasi timp, vei da o tenta moderna.

5. De la traditional la modern

Piesele de mobilier in stil clasic pot deveni moderne! Cum? Cu nuanta ta preferata de vopsea. Asa ca, daca aspiri spre un stil de amenajare predominant modern, alege o nuanta si vopseste mobilierul vechi din lemn cu aspect vintage. Nu doar ca va parea ca nou, dar va capata si un aspect modern.

Iata cateva exemple de locuinte in care poti identifica asocierea dintre cele doua stiluri. Inspira-te!

clasicul si modernul

clasicul si modernul

clasicul si modernul

clasicul si modernul

Daca nu stii ce te caracterizeaza cel mai bine, clasicul sau modernul, incearca o combinatie intre cele doua urmand sfaturile de mai sus! Cu siguranta vei atrage complimente din partea celor care iti vor trece pragul!