cum sa-ti organizezi mai bine locuinta

Pe langa faptul ca ne deranjeaza estetic, dezordinea este totodata obositoare si scade productivitatea. Dupa o zi deja solicitanta la locul de munca ne dorim sa ne relaxam in intimitatea propriului camin, asadar sfatul meu este sa-ti organizezi mai bine locuinta.

Cum sa-ti organizezi mai bine locuinta

Studiile arata ca nu folosim aproximativ 80% din lucrurile pe care le detinem si purtam aproximativ 20% din hainele pe care le avem. Nu ma crezi? Arunca o privire in dulapul cu haine si te vei convinge singur! Nu e de mirare, deci, ca de multe ori nu gasim lucrurile de care avem nevoie.

Daca nu stii cum sa-ti organizezi mai bine locuinta, urmeaza sfaturile profesionistilor:

1. Sorteaza

Pasul 1: sorteaza lucrurile din fiecare incapere si decide ce urmeaza sa faci cu ele in functie de utilitatea pe care o au. In fiecare locuinta se regasesc obiecte care nu sunt aruncate in ideea ca ar putea sa foloseasca intr-o zi la… ceva, nici noi nu stim la ce. De cele mai multe ori este vorba despre lucruri care nu ne vor fi utile niciodata. Asadar, important este sa te descotorosesti de absolut toate aceste lucruri inutile si sa donezi lucrurile pe care nu le mai vrei, dar pe care altcineva le-ar putea folosi.

2. Mai sorteaza o data

Pasul 2 este pasul 1 reluat. Uneori chiar avem impresia ca anumite lucruri sunt indispensabile. Asadar, acum ca stii exact ce vrei sa pastrezi si ce vrei sa pui deoparte, sorteaza lucrurile din categoria de pastrat pentru a te asigura ca intr-adevar iti sunt necesare toate. Pentru a-ti usura deciziile, gandeste-te cand a fost ultima data cand ai folosit obiectul in cauza si daca intr-adevar este util.

3. Gaseste intrebuintari

Pasul 3 este gasirea unor intrebuintari pentru obiectele care ai hotarat ca nu iti sunt necesare. Asadar, arunca o privire in gramada de lucruri pe care vrei sa le arunci si asigura-te ca nu pot avea nicio utilizare.

4. Sorteaza obiectele in functie de utilizarea lor

Din categoria lucrurilor pe care vrei sa le pastrezi, stabileste care este functia fiecaruia. Acest lucru te va ajuta sa le depozitezi cu usurinta, avand in vedere ca la finalul acestei etape vei observa ce categorii de obiecte principale s-au format.

5. Sorteaza in functie de incaperi

O data ce ai finalizat sortarea obiectelor in functie de utilizare, separa-le si organizeaza-le in functie de incaperea in care isi au locul. Important este si locul in incaperi unde alegi sa le depozitezi. De pilda, ustensilele de bucatarie, merg, desigur, in bucatarie. Dar este important ca pe cele mai folosite sa le asezi strategic, la indemana,  astfel incat sa facileteze accesul rapid la nevoie.

Mult spor la (re)organizat!

Sursa: wikihow.com