Eleganta este frumusetea care nu se va demoda niciodata, oricat de schimbatoare ar fi trendurile. Acest principiu se aplica inclusiv decoratiunilor interioare. Sa conferi un aer de rafinament locuintei tale nu este tocmai usor. Din fericire, designerii ne pot ajuta cu sfaturi si recomandari. Dormitorul este incaperea de odihna, de refugiu, de intimitate, motiv pentru care este important ca felul in care alegi sa-l amenajezi sa te reprezinte si sa-ti ofere confort. Daca ai o afinitate mai degraba pentru eleganta clasica si iti plac stilurile de amenajare cu personalitate, ci nu cele moderne si reci, specialistii te indruma cu sfaturi utile prin care poti obtine o estetica eleganta desavarsita.

Cum sa amenajezi un dormitor elegant

Daca vrei sa-ti amenajezi un dormitor elegant, trebuie sa acorzi o atentie sporita materialelor alese, pieselor de mobilier si imbinarii armonioase a nuantelor. Urmand cateva reguli simple iti vei putea decora dormitorul de vis, o adevarat oaza de rafinament si relaxare:

1. Alege nuante subtile

dormitor elegant

Dormitorul ar trebui sa-ti inspire calm de indata ce ai trecut pragul usii. Incearca sa eviti culorile stridente care iti pot induce stari de agitatie si opteaza, mai degraba, pentru culori neutre (griuri, de pilda). Asociaza-le cu nuante placute de roz sau mov in cantitati mici, pentru a da un efect luxuriant. Daca optezi pentru aceasta combinatie, mai poti adauga si nuante calde de crem, care sa echilibreze paleta de culori.

2. Nu aduce munca in dormitor

dormitor elegant

O regula pe care ar trebui s-o urmam cu totii este sa nu aducem niciodata munca in spatiul de odihna si relaxare. Poate ca nu ti-ai dat seama pana acum, dar daca in dormitorul tau exista un birou pe care s-au strans diferite acte, dosare care iti amintesc cat de multe ai de facut, somnul iti va fi tulburat, iar de relaxare nici nu se mai poate aduce vorba.

3. Acorda importanta luminii

dormitor elegant

Este esential ca toate incaperile din casa ta sa fie iluminate corespunzator, in special de lumina naturala. De asemenea, sursele artificiale de lumina trebuie pozitionate astfel incat lumina sa fie distribuita in mod egal si, de asemenea, sa-ti permita libertatea de a ajusta intensitatea.

4. Integreaza arta

dormitor elegant

Tablouri, obiecte de colectie sau chiar piese rare de mobilier- toate aceste elemente vor da o eleganta desavarsita dormitorului tau. Asadar, nu ezita sa investesti in arta, in special in decorarea dormitorului.

5. Patul, elementul central

sfaturi-de-amenajare-pentru-un-dormitor-elegant

Patul este elementul central intr-un dormitor, asa ca alege-l cu atentie! Nu doar ca trebuie sa fie spatios si confortabil, dar in acelasi timp trebuie sa aiba o estetica placuta si eleganta. De asemenea, pentru a obtine un efect de rafinament, opteaza pentru cearsafuri intr-o singura culoare, cum este albul, sau nuanta si renunta la cele cu prea multe culori sau imprimeuri.

6. Fotolii

dormitor elegant

Daca te numeri printre norocosii care au un dormitor ofertant din punctul de vedere al spatiului, ideal ar fi sa ai macar unul sau doua fotolii; nu doar pentru utilitatea lor evidenta, dar si pentru a armoniza incaperea.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante elemente pentru amenajarea unui dormitor elegant. Daca mai cunosti si altele, spune-ne si noua! 🙂