amenajari interioare

Atunci cand vine vorba despre amenajari interioare optiunile sunt atat de variate in materie de culori, texturi, forme si marimi, incat este necesara o planificare amanuntita in prealabil si un minim de cunostinte de design, indiferent ca decorezi sau redecorezi, astfel incat sa obtii rezultatele dorite. Si pentru ca nu toti suntem cunoscatori in domeniu atunci cand vine vorba de notiuni de design si cum pot fi ele imbinate armonios si puse in aplicare, specialistii ne vin ajutor cu sfaturi care ne ajuta sa nu dam gres.

Sfaturi de la specialisti pentru amenajari interioare

Iata cateva recomandari pentru amenajari interioare, necostisitoare, de care ar trebui sa tii cont:

1. Cromatica de ansamblu

amenajari interioare

Cromatica de ansamblu o vei stabili in functie de culorile pe care le alegi pentru pictarea peretilor. Designerii recomanda folosirea nuantelor neutre, cum ar fi bej sau gri. Unul dintre avantaje este acela ca iti ofera o mai mare flexibilitate pentru decor si-ti vor permite sa schimbi cu usurinta accesoriile. Atunci cand optezi pentru nuante stridente sau greu de asociat, vei intampina dificultati ori de cate ori te vei gandi sa schimbi mobilierul, de pilda.

2. Amplasarea canapelei si fotoliilor

amenajari interioare

Specialistii in amenajari interioare iti propun doua optiuni in ceea ce priveste pozitionarea canapelei si fotoliilor in camera de zi: in forma de U si H. De ce? Ei bine, avand in vedere ca este incaperea unde iti vei primi invitatii, este esential ca spatiul sa transmita intimitate si sa incurajeze conversatiile. De asemenea, este indicat ca fotoliile si canapeaua sa nu fie alipite de pereti. Astfel incaperea va parea mai mare.

3. Oglinda in fiecare camera

amenajari interioare

Probabil ca nu te-ai gandit pana acum sa integrezi oglinda in toate incaperile din locuinta ta. Exista numeroase avantaje pe care le confera acest simplu obiect, iar unul dintre cele mai importante este acela ca va lumina incaperea. Foarte important este unde alegi sa le pozitionezi! Specialistii recomanda sa le asezi pe peretii perpendiculari cu ferestrele, ci nu paraleli cu acestea.

4. Rearanjeaza cartile din biblioteca

amenajari interioare

De regula, bibliotecile nu primesc prea multa atentie cand vine vorba de amenajare. Poate pentru ca nu ne dam seama ca putem fi ingeniosi inclusiv prin asezarea cartilor pe rafturi. Poti incerca sa asezi 60% din carti pe verticala, pe rafturile superioare, si restul de 40% pe orizontala. De asemenea, daca spatiul o permite, asaza si o planta de interior pe unul dintre rafturi, astfel incat sa animi cromatica.

5. Arta si inaltimile

amenajari interioare

Un tablou asezat la inaltimea nepotrivita poate distruge echilibrul intregii incaperi. Pentru peretii cu dimensiuni foarte mari, opteaza fie pentru o galerie de tablouri mai mici, fie pentru unul singur, de marimi generoase. De asemenea, este recomandat ca centrul tabloului sa fie la nivelul privirii.

6. Plante si flori

amenajari interioare

Plantele si florile sunt o solutie simpla pentru a insufleti orice incapere si sunt un element esential pentru decorul interior. Ca sa nu mai spunem ca aduc numeroase beneficii pentru sanatate si starea de spirit.

Citeste si: 9 motive pentru care ar trebui sa ai plante de apartament

7. Covorul

Covorul este obiectul in functie de care se va face amplasarea pieselor centrale de mobilier. Asadar, ar trebui sa acorzi o atentie sporita alegerii lui. Pentru living, de exemplu, canapeaua si fotoliile ar trebui sa fie asezate, daca nu in intregime, cel putin cu picioarele din fata pe covor.

amenajari interioare

Sursa: 

thisoldhouse.com