usi de interior

 

Lemnul ramane in continuare principalul material utilizat pentru fabricarea usilor din lemn de interior si exterior. Acest lucru se datoreaza in mare masura versatilitatii si proprietatilor materialului, precum si esteticii deosebite pe care o confera. Si pentru ca natura este foarte ofertanta, optiunile sunt numeroase. Asadar, ce tipuri de lemn alegem pentru usi de interior?

Tipuri de lemn pentru usi de interior

Dincolo de utilitatea lor, usile sunt si un accesoriu subtil pentru decor. Ele pot transforma decisiv aspectul oricarei incaperi. Acestea sunt cele doua criterii in functie de care trebuie sa le alegem. Daca te gandesti sa optezi pentru usi de interior din lemn, iata care sunt cele mai potrivite tipuri de lemn dintre care poti alege:

Usi de interior din lemn de mahon

Originar in Africa, lemnul de mahon se inscrie printre cele mai calitative tipuri de lemn, motiv pentru care este o alegere populara in randul producatorilor de usi care executa produse de cea mai inalta calitate. Proprietatile acestui tip de lemn faciliteaza prelucrarea si finisarea ireprosabila, optinandu-se un produs de cel mai inalt standard calitativ, cu o estetica deosebit de eleganta.

usi de interior

Usi de interior din lemn de stejar

O alta alegere populara sunt usile de interior din stejar, mai ales stejar alb. Au o rezistenta sporita la umezeala, condens si folosire indelungata. Usile din lemn de stejar sunt nemaipomenite pentru incaperile cu trafic mare, datorita durabilitatii lor crescute.

usi de interior

Usi de interior din lemn de cires

Usile de interior din lemn de cires nu au o rezistenta atat de mare precum cele din stejar, de exemplu, insa compenseaza prin estetica lor unica. De asemenea, are o versatilitate interesanta. In timp culoarea nu va pali in cazul usilor de exterior care nu sunt atat de expuse la lumina soarelui, ci se va inchide.

usi de interior

Usi de interior din lemn de plop

Usile de interior din plop ofera o izolatie termica si fonica desavarsita. De asemenea, este unul dintre cele mai accesibile tipuri de lemn, iar acest lucru reprezinta un avantaj convingator.

usi de interior

Tu ce alegi? 🙂