Cand vine vorba de spatiu, toti ne dorim sa avem cat mai mult, sa ne putem implementa nestingheriti ideile creative si sa ne bucuram de confortul creat. Dar de cele mai multe ori, mai ales daca locuim la apartament, spatiul este cel mai mare impediment.

Norocul face ca design-ul modern sa ne ofere o multime de posibilitati prin care putem amenaja inteligent dormitoarele cu unghiuri ciudate, arcade  sau tavan oblic. Fie ca alegem usi glisante moderne, fie ca alegem varianta vintage, cu siguranta vom da nastere unui decor incantator.

Dormitor cu usi glisante pentru un decor modern

Cand avem de amenajat sau renovat  un dormitor mic, putem alege montarea de usi glisante care sa fie in aceeasi nuanta de culoare cu cea a intregii camere, in special cu cea a dressing-ului. Usile de acest tip sunt incadrate in perete, astfel ca nu este nevoie de spatiu suplimentar pentru deschiderea lor in interior sau in exterior, ca in cazul usilor clasice. Poti sa le spui usi glisante, dar cu singuranta ele pot deveni un detaliu arhitectural interesant pentru toti cei care iti vor calca pragul.

usi-glisante-de-interior

usi-glisante-de-interior

usi-glisante-de-interior

Usi glisante pentru balcon sau baie

Multe dormitoare au iesire cu balcon sau sunt dotate cu baie, asa ca putem folosi o astfel de idee pentru a salva spatiul din interior. In cazul locuintelor moderne, sa folosim usi glisante de interior s-ar putea sa fie si o varianta de a aduce un plus de dinamism locuintei, cum e cazul apartamentelor cu doua camere sau a garsonierelor renovate (unde a fost construit un perete despartitor).

Baile sunt aproape intotdeuna incaperile cele mai mici, asa ca putem sa ne bucuram de mai mult spatiu prin montarea de usi glisante cu oglinzi si care au o utilitate incontestabila.

usi-glisante-de-interior

usi-glisante-de-interior

Design armonios pentru usi glisante indraznete

Uneori design-ul joaca un rol mai important decat utilitatea, asa ca nu este deloc surprizator sa folosim usi glisante doar pentru ca vrem ca locuinta noastra sa arate intr-un anumit fel. Cea mai mare calitate a lor este ca se pot „topi” in textura intregului mobilier, astfel ca nici nu vei stii ca acolo a fost montata o usa. Alteori, acestea sunt folosite doar pentru decor.

usi-glisante-de-interior

usi-glisante-de-interior

usi-glisante-de-interior

usi-glisante-de-interior

Nu uita sa folosesti culori cat mai deschise, atat pentru usi, cat si pentru pereti si lasa lumina sa intre in casa prin ferestre mari sau ilumineaza artificial. Astfel, vei da impresia de si mai mult spatiu.

Surse imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.