De fiecare data cand ne gandim la usa de la intrare sau la usi, in general, le asociem cu utilitatea pe care o au si mai putin cu alte catrasteristici ale lor, cum ar fi estetica. Intr-adevar, este esential ca usa de exterior sa furnizeze securitatea de care avem nevoie pentru a ne simti in siguranta in propria noastra locuinta.

Dar usa de la intrare este mult mai mult decat atat. Este primul lucru care ne atrage atentia atunci cand trecem pe langa o casa. Totodata, ea iti intampina oaspetii si da contur atmosferei pe care o vor gasi dincolo de pragul usii.

Fiecare dintre noi isi doreste ca locuinta noastra sa fie cat mai primitoare, iar usa de la intrare este prima la care trebuie sa te gandesti. Asadar, ce imbunatatiri poti aduce usii de exterior, pentru un efect cat mai placut si primitor?

Ce imbunatatiri poti aduce usii de la intrare?

intrare

Nimic nu poate fi mai usor decat sa-ti decorezi usa de la intrare, mai ales daca ai un simt estetic dezvoltat. Optiunile sunt, fara a pica in capcana exagerarii, infinite. Cea mai simpla varianta este aceea de a o revopsi intr-o nuanta diferita. Sau aceeasi, daca o consideri cea mai potrivita. Daca aceasta nu reprezinta o optiune care sa te atraga, poti alege intotdeauna ghirlande, cumparate sau realizate chiar de tine, cu indemanare si creativitate, precum si alte obiecte pentru decor care ar putea amplifica aspectul estetic al usii tale.

Pentru a realiza un decor inedit pentru usa de la intrare, fara sa dai gres, pot urma simpla regula a simetriei, asa cum poti observa in imaginea de mai sus.

Simetria nu este numai placuta ochiului, dar, de asemenea, si foarte usor de obtinut.

ce imbunatatiri poti aduce usii de interior

Citeste si: Cum sa vopsesti usi metalice

Decor pentru usa de la intrare: 10 idei de pus in practica

intrare

Uneori, singura optiune este sa achizitionezi o alta usa. Conform studiilor, o usa de exterior noua poate creste valoarea unei locuinte cu o suma egala cu pana la 5 ori mai mare decat pretul noii usi.

Asadar, daca te numeri printre proprietarii care urmeaza sa-si scoata casa la vanzare, ia in considerare inlocuirea usii de la intrare.

Ghivecele cu flori (sau fara) sunt intotdeauna o idee buna

Vorbeam in urma cu ceva timp despre beneficiile plantelor de apartament si cat este de important sa le ai in locuinta ta. Ei bine, pentru a da un plus de culoare si mai multa viata spatiului de la intrarea in casa ta, cea mai la indemana solutie o reprezinta ghivecele cu plante sau flori, cat mai multe si in culori cat mai diverse.

Expertii in decoratiuni recomanda sa alegi ghivecele supradimensionate, de diferite forme si marimi. Astfel, vei obtine un decor dinamic exceptional.

intrare4