accesorii esentiale

Accesoriile pentru locuinta sunt toate acele detalii esentiale pe care le folosim cu scopul de a ne pune amprenta asupra decorului interior sau exterior. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt accesorii esentiale si ar trebui sa se regaseasca in orice locuinta.

Accesorii nelipsite in orice locuinta

Cu toate acestea, unele sunt accesorii esentiale si ar trebui ca ele sa se regaseasca in orice locuinta. Exista accesorii clasice, elemente cheie de decor, care astern fundatia unui camin in adevaratul sens al cuvantului. Iata cateva dintre acestea:

Vazele

accesorii esentiale

Dintre toate accesoriile pe care le poti alege pentru caminul tau, vazele au cea mai indelungata istorie, datand inca de pe vremea grecilor antici, cand erau folosite in principal ca recipiente pentru depozitare.

Astazi, ele sunt confectionate din ceramica, sticla sau cristal, pictate manual sau produse in masa, si sunt folosite pentru a completa decorul interior. Desi utilitatea este functia lor primara, ele pot fi, totodata, apreciate pentru frumusetea lor decorativa.

Plante si flori naturale

accesorii esentiale

Despre cat este de important sa avem ghivece cu plante in locuinta noastra am mai vorbit si cu alte ocazii. Nu doar ca ofera o estetica placuta si proaspata, dar au si numeroase beneficii pentru sanatate si starea de spririt. Daca nu ai plante de apartament inca, a sosit momentul sa te gandesti serios sa gasesti un coltisor macar pentru un ghiveci, iar daca ai deja n-ar strica sa mai adaugi un soi la colectie.

CITESTE SI: 9 motive pentru care ar trebui sa ai plante de apartament

Oglinzi

accesorii esentiale

Oglinzile se incadreaza si ele tot in categoria accesoriilor pentru decor. Desi ne uitam in oglinda zilnic, rareori suntem constienti de valoarea estetica a acestor accesorii si cat sunt ele de importante pentru orice locuinta.

In plus, oglinzile sunt nemaipomenite in incaperile mai mici, pentru a reduce senzatia de spatiu inchis si inghesuit. De pilda, o oglinda pozitionata in fata unei ferestre va face ca o incapere sa para nu doar mai spatioasa, ci si mai luminoasa. De asemenea, in acelasi scop, le poti pozitiona inclusiv in ungherele intunecate ale unei incaperi.

Lumanari

accesorii esentiale

Lumanarile au fost utilizate intotdeauna ca sursa alternativa de lumina, caldura si pentru a conferi o ambianta placuta oricarei incaperi. Sunt deseori asociate cu romantismul si au potentialul de a crea o atmosfera relaxanta si calma. Daca nu pentru estetica, atunci ar trebui sa tii lumanari in locuinta ta pentru utilitatea lor evidenta, in cazul in care ramai fara… curent.

Obiecte de arta

accesorii esentiale

De la picturi, la sculpturi sau simple desene in creioane colorate, arta este unul dintre cele mai indragite si versatile accesorii pe care le putem alege pentru locuinta noastra. Indiferent care sunt gusturile tale in materie de decor, important este sa gasesti un obiect de arta care sa se incadreze armonios in stilul de amenajare al casei tale.

De pilda, pentru un decor modern, opteaza pentru o sculptura de dimensiuni medii, realizata din metal sau un tablou abstract. Iar daca stilul de amanejare al caminului tau este unul cu accente traditionale, atunci cel mai indicat este sa alegi sculpturi din ceramica sau picturi clasice, cu diferite peisaje naturale.

Un alt avantaj major al obiectelor de arta, oricare ar fi ele, este acela ca pot fi unicat. Desigur, cu conditia sa fii dispus sa investesti o suma considerabila pentru astfel de achizitii. Insa, daca o vei face, caminul tau va capata autenticitatea pe care o merita.

Daca vrei sa adaugi un plus de personalitate locuintei tale, fa-o cu aceste accesorii esentiale!