5 pasi pentru a curata usi de sticla glisante

Avem usi de sticla peste tot, de la birouri, pana la usi pentru dusuri sau usi glisante de interior. Praf, noroi, amprente vizibile sau chiar calcar, toate se depun pe usile din sticla si deocarece sunt suprafete delicate, trebuie curatate cu grija. Iata cateva metode prin care poti face acest lucru:

1. Scoate draperiile. Usile din sticla sunt de multe ori acoperite cu draperii sau perdele, asa ca mai intai da-le jos pentru a nu le deteriora si pentru a-ti usura munca. Daca este posibil, scoate usa/fereastra din toc si mai apoi incepi procesul  efectiv de curatare.

  1. curatare-usi-de-sticla
  2. Lasa pista de frecare libera pentru a putea sterge pragul de jos. S-ar putea sa ai nevoie de o surubelnita pentru a slabi rotile.
  3. Scoate usa afara si incepeti sa curatati rotile, cu ajutorul unei perii de sarma, apoi unge-le cu vaselina.curatare-usi-de-sticla
  4. Foloseste aspiratorul pentru a curata firele de par si alte murdarii de pe suprafata de frecare.curatare-usi-de-sticla
  5.  Curata suprafata de frecare cu o carpa umeda si aplica vaselina in canturile de glisare.

Indepartarea abraziunilor de pe usile de sticla de la baie

Calcarul si urmele de sapun de pe usile de dus sunt inestetice si greu de indepartat. Cea mai simpla metoda este folosirea unei solutii speciale pentru astfel de suprafete, dar pentru rezultate satisfacataore poti incerca urmatoarea metoda:

Uda suprafata cu ajutorul unei carpe imbibata cu sapun/detergent lichid. Incepi cu suprafata din interior sau din exterior, nu cu amandoua o data. Lasa sapunul sa actioneze pentur cateva minute, apoi indeparteaza totul cu ajutorul ueni carpe uscate sau a unui ziar.

Aplica o solutie non-baraziva de curatat geamuri si cu ajutorul unei raclete, incepi sa cureti suprafata de sus in jos.
Foloseste o carpa pentru a sterge urmele de spray pulverizator, tot de sus in jos. Nu lasa suprafata sa se usuce de la sine, chiar daca aparent pare curata, pentru ca raman urme.

Daca nu vrei sa folosesti solutii speciale pe care le gasesti in comert, poti sa faci un amestec de otet cu apa, pe care sa o aplici pe usa de sticla si sa o stergi cu ajutorul unei bucati de ziar. Partea proasta este ca otetul are un miros foarte intepator, care poate sa persiste, mai ales in momentul in care intri sub dus, iar aburii intra in contact cu suprafata.

Sfat: Vrei ca usa de sticla sa ramana curata pentru mai mult timp? Foloseste solutie pentru parbriz 🙂