Cu dormitoarele este intotdeuna o bataie de cap, mai ales in Romania. Camerele mici de apartament sau tavanele joase, in cazul caselor vechi, te fac sa te simti „sufocat”. Amenajarea corespunzatoare te poate ajuta insa sa „fentezi” spatiul, sa faci ca un dormitor mic sa para mai mare, mai luminos, mai aeresit.

5 trucuri care te ajuta sa faci un dormitor mic sa para mai mare

In continuare, iti voi prezenta cateva trucuri privind alegerea mobilierului si a elementelor de design, astfel incat sa ai un domitor modern si spatios.

1. Foloseste culorile in favoarea ta

Azi, culorile fac diferenta, mai ales cele deschise, cum sunt ivory sau bleu, care fac casa buna impreuna. Este vorba despre o iluzie optica, bineinteles. Este binecunoscut faptul ca alegerea unor vopseluri de culoare deschisa va face spatiul sa para mai aeresit. Pentru a ajunge la efectul dorit, iti recomand o combinatie de culori ca alb si albastru deschis sau alb si verde deschis. Albul il poti folosi mai ales in cazul tavanului, care va parea mult mai inalt, iar peretii ii poti vopsi in alta culoare, dar tot o varianta soft.

dormitor-mic-pare-mare

2. Lumina este cheia

In primul rand lumina naturala. Cu cat ai ferestrele mai mari, cu atat mai multa lumina naturala va patrunde in incapere si vei fi surprins cat de mare va parea atunci dormitorul tau. Ferestrele mari iti vor da intotdeuna impresia ca spatiul tau nu este limitat, ca ai libertate care „afara”. Dar pe langa lumina naturala, te mai poti folosi si de anumite lampi sau suporturi de iluminat, in functie de preferinte.

dormitor-mic-pare-mare

3. Fii ordonat!

Cu cat pastrezi dormitorul mai curat si mai organizat, cu atat va parea mai mare, este o regula binecunoscuta. Dar, in cazul in care ai foarte multe lucruri, atunci incearca sa le depozitezi intr-un mod inteligent, sa nu fie aruncate pe podea sau sa stea pe scaune.

–  Nu lipi poze pe preti  si nu pune multe tablouri – mai bine alege un tablou mare, care sa acopere peretele.

– Creeaza un punct central – un obiect care sa atraga atentia. In cazul dormitorului poate fi, de exemplu, patul. Fa din acel punct „star-ul” incaperii, iar pe celelalte elemente aranjeaza-le astfel incat sa para minimale in comparatie cu acesta si limiteaza numarul de accesorii si bibelouri.

– Pastreaza podeaua cat mai curata.

dormitor-mic-pare-mare

4. Oglinda, oglijoara

Oglinzile fac incaperile sa para mai mari. Dupa ce ai ales acel „punct de interes”  cum este patul, pozitioneaza oglinda in spatele lui pentru a da impresia de spatiu. De asemenea, oglinzile imprastie lumina, atat naturala, cat si artificiala, iar plasarea ei in dreptul ferestrei sau al corpului de iluminat iti vor aduce rezultatele dorite.  Poti alege chiar un dressing cu oglinzi.

dormitor-mic-pare-mare

5. Organizeza mobilierul intr-un mod inteligent

In ultima vreme au aparut tot felul de solutii care vor sa rezolve aceasta problema a spatiului. Patul poate fi folosit si pe post de dulap, biroul pe post de biblioteca, iar peretii pot sprijini diferite suporturi pe care sa asezi diferite obiecte.

dormitor-mic-pare-mare

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5