Casutele Soleta sunt un proiect lansat anul trecut de Fundatia pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile Justin Capra, organizatie nonprofit care sprijina cercetarea in vederea gasirii unor solutii alternative si prietenoase pentru mediu. Un proiect cu perspective, fresh si care arata extrem de bine 🙂

soleta1

Soleta Zero Energy – un proiect nascut in Bucuresti

Casele care folosesc energia regenerabila nu sunt usor de construit, mai ales cand trebuie sa o faci sa fie accesibila din punct de vedere financiar. Se pare insa ca cei care au gandit acest tip de casuta chiar au reusit sa le imbine cu succes. Energia este produsa folosind mai multe resurse alternative: eoliene, solare si hidroenergetice, dar si lemn.

Astfel de proiecte, mult mai raspandite in strainatate decat la noi, sunt „eco-friendly” in adevaratul sens al cuvantului. Pana si materialele de constructie sunt facute din materie prima regenerabila. Montajul dureaza doar 2 saptamani, poti sa te muti in ea in 2 luni. Daca sunteti curiosi cum arata casuta, puteti sa faceti o vizita protoptipului Soleta Zero Energy One. Mai multe informatii despre proeict gasiti aici.

soleta2

soleta3

soleta4

soleta5

soleta6

soleta7

soleta8

soleta9

Sursa imagini: www.soleta.ro