Usile de garaj devin un element architectural din ce in ce mai important, Daca acum cativa ani garajul insemna o simpla usa ascunsa in spatele casei sau chiar o cladire separata, asemanatoare unui sopron, astazi lucrurile stau diferit. Usile de garaj au devenit element central, ocupand chiar majoritatea fatadei casei.

Element central in constructia casei = usile de garaj

In functie de culoare si de numarul si marimea usii, intrarea in garaj poate deveni un element definitoriu in ceea ce priveste aspectul general al casei, fara a ignora insa stilul general al constructiei. Daca alegi sa cumperi usi de garaj gata vopsite, asigura-te ca alegi culoarea potrivita si asta pe termen lung. Daca alegi usi de garaj din lemn, ai avantajul si posibilitatea de a schinba culorile fara sa investesti foarte mult.

usi-de-garaj

usi-de-garaj

usi-de-garaj

Usi de garaj – cum sa alegi culoarea potrivita

1. Daca nu vrei ca usile sa iasa foarte mult in evidenta, alege o culoare foarte apropiata de tencuiala casei. Un mic secret: casa va parea mult mai mare in acest fel.

usi-de-garaj

2. Tocul usilor de garaj sau marginea care le inconjoara trebuie sa aiba intotdeuna aceeasi culoare cu peretii casei. Daca alegi o culoare diferita vei atrage atentia asupra garajului si mai putin asupra constructiei in ansambulul ei.

3. Oricat de tentant ar fi, nu vopsi usile de garaj in doua culori. Singura exceptie de la regula ar fi o casa in stil Victorian.

usi-de-garaj5

4. Daca ai fatada casei din piatra sau caramida, nu vopsi usile de garaj in aceeasi culoare. Mergi pe nuante apropiate. De exemplu, in cazul caramizii, poti sa extinzi paleta de culori de la bej, pana la gri sau auriu.

usi-de-garaj6

Doua lucruri importante trebuie retinute:

1. Daca vrei ca usile sa iasa in evidenta, atunci alege o culoare diferita de cea a casei, dar nu te indeparta prea tare de culoarea de baza.

2. Daca vrei sa scoti in evidenta constructia per ansamblu, atunci pastreaza aceeasi culoare.

Sfat: inainte de a vopsi usile de graj sau orice alt tip de usi, testeaza culorile pe o bucata de lemn.

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6.