In ultima vreme, toata lumea care vrea sa para chic foloseste cuvantul vintage. Miscarile neo, mai ales in moda, tind sa mearga in aceasta directie. Iar lucrurile nu stau diferit nici pentru amenajarile interioare. Dar inainte sa te gandesti ca ar fi in trend sa-ti iei o usa vintage, cred ca ar trebui sa intelegem mai exact ce inseamna termenul.

Vintage se refera la lucrurile vechi, dar de calitate, termenul venind din traditia vinurilor. Cuvantul calitate joaca un rol deosebit aici. Face diferenta intre usi vintage si usi vechi si atat. Iar orice este vintage este si scump. Deci, daca ai gasit o usa vintage undeva la un targ, la un pret de nimic, s-ar putea sa nu fie altceva decat o usa cat se poate de noua careia i s-au aplicat cateva siretlicuri de design. Daca insa nu esti tipul care cauta numai lucruri autentice, atunci poti sa mergi si pe varianta „aspect vintage”.

Usi vintage din lemn si metal

Ca orice curent estetic, si „vintage”-ul are perioada lui. Care se intampla sa fie acum. Asa a aparut asa zis-ul „aspect vintage”, care mimeaza tot ceea ce insemana vechi inspirandu-se, fara indoiala din perioade mult mai infloritoare artistic. In ceea ce priveste usile, impartirea se face intre usi vintage de lemn si usi vintage de metal.

Combinatia dintre cele doua este o nota a modernitatii, dar facuta cu gust. Usile de acest tip creeaza un impact vizual puternic pentru cel care iti calca pragul. Ceea ce ar trebui sa retii este ca o usa vintage se potriveste unei case pe masura. Vorbim mai ales de usile de exterior, unde arhitectura constructiei trebuie sa fie primitoare pentru o usa de exterior cu aspect vechi. Regula nu ar fi ca usile si fatada casei sa aiba un tipar anost , ci mai degraba sa se completeze intr-un mix de vechi-modern care sa creeze o locuinta originala. Cum faci asta? Raspunsul este simplu: usi vintage din lemn si metal. Ca acestea:

 

usi-vintage

usi-vitage

usi-vitage

usi-vintage4

usi-vintage9

usi-vintage5

usi-vintage3

usi-vintage6

usi-vintage7

usi-vintage8

Surse imagini: 1, 2, 3, 4, 5-10