Bucataria este deseori incaperea centrala a casei, locul unde petrecem multe clipe impreuna cu familia si unde impartasim secrete mamei, in timp ce bem o ceasca cu ceai. Noi, romanii, inca preferam sa luam masa in bucatarie, ne da un oarecare sentiment de protectie si caldura. Exista, fara indoiala, si exceptii, dar pentru cei ca mine, care petrec mult timp depanand povesti in in timp ce gatesc, o bucatarie moderna, dar in acelasi timp vesela si primitoare, este una dintre prioritatile casei.

Bucataria moderna  – ce si cum se poarta

Asadar, care sa fie tendintele in materie de design de interior cand vine vorba despre o bucatarie moderna? Expertii inca se bazeaza pe puterea contrastului. Culori cat mai puternice, de la verde pana la roz. Era in care „se purtau” bucatariile albe sau negru-lucios pare sa apuna. Nimeni nu-si mai doreste o bucatarie alba, care aminteste cumva de epoca trecuta comunista, cu faianta alba si decor minimalist. Este si firesc, pana la urma, cine si-ar dori sa petreaca timpul intr-un spatiu care arata ca un cabinet de chirurgie?

bucatarie-moderna1

bucatarie-moderna2

bucatarie-moderna3Bucataria moderna nu respecta reguli, cum de altfel se intampla in orice are legatura cu estetica moderna. Daca vreti totusi sa nu va indepartati prea mult de bucatariile clasice, puteti alege nuante de crem, verde deschis, rosu. Libertatea aceasta cromatica va ofera posibilitatea de a crea un punct de interes, sa spunem o masa cu scaune colorate, ceva care sa atraga atentia si sa infrumuseteze atmosfera.

bucatarie-moderna

bucatarie-moderna4

Chiuveta joaca un rol important pentru orice bucarie moderna. Aici lucrurile devin putin mai „pretentioase”, chiuvetele sofisticate fiind in trend. Evident, o bucatarie moderna nu se putea dezlipi de obiectele metalice. Poti sa introduci elemete din otel precum frigiderul, cuptorul cu microunde.

bucatarie-moderna5

bucatarie-moderna6

In orice caz, tot ceea ce conteaza, indiferent de trenduri, este atmosfera. Bucataria trebuie intotdeuna sa reflecte personalitatea celui care o detine.

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7