Usile din lemn sunt cu siguranta un mare clasic printre usi. Usile din lemn sunt folosite de secole de catre numerosi oameni ce prefera un stil simplu si retro al casei. Ele servesc pentru a delimita o camera, de alta camera si de a permite trecerea persoanelor dintr-o incapere in alta. Pe langa aceste scopuri originale, au fost adaugate si altele de-a lungul timpului: izolare fonica, izolare termica, securitate si diverse modele. Usile moderne din lemn isi indeplinesc inca sarcinile in functie de locul in care sunt utilizate. 

   Practic, usile din lemn, trebuie distinse in functie de locatia lor . Sunt usi din lemn pentru interior sau pentru exterior. Ca usa exterioara , de exemplu o usa de casa, usa de lemn trebuie sa indeplineasca cerinte diferite fata de o usa interioara (usa camerei).

   O usa din lemn care functioneaza ca o usa din fata trebuie sa fie rezistenta la intemperii din exterior, astfel incat umezeala, ploaia, grindina, zapada, dar si lumina puternica a soarelui, precum si razele ultra-violete sa nu o poata afecta. Dar, cand vine vorba de usi de interior din lemn, pe de alta parte, nu este afectata de fenomenele naturale prezente in mediul exterior, nu intra in contact direct cu ea. Intrucat lemnul nu este in mod natural rezistent la intemperii, o usa frontala din lemn trebuie facuta in consecinta rezistenta la intemperii. Acest lucru se realizeaza cu diferite mijloace sau masuri care – daca este necesar in mod regulat – asigura o protectie permanenta impotriva intemperiilor , inclusiv: vopsele, acoperiri si cochilii din plastic sau metal care sunt aplicate la exteriorul usii din lemn din fata.

   Si din punct de vedere al securitatii , usa din lemn din fata trebuie sa asigure protectia impotriva spargatorilor si vandalilor . O usa a camerei, pe de alta parte, are adesea nevoie de o incuietoare simpla pentru a impiedica trecerea sau intrarea.

   Usile din lemn din interior, care servesc drept usi ale camerei, sunt avantajoase din punct de vedere ecologic: lemnul este o materie prima naturala si regenerabila . Lemnul local este corect din punct de vedere ecologic atunci cand este cultivat si prelucrat intr-un mod corespunzator durabil. Usile din lemn organic nu emit substante nocive in camera si, datorita capacitatii lor naturale de a absorbi si elibera umezeala , contribuie si la un mediu de viata placut.

   Frumusetea lor naturala si faptul ca fiecare usa de lemn este unica datorita lemnului cultivat in mod unic fac din usile din lemn un obiect cheie de design pentru o camera. Pretul acestora este unul foarte bun si excelent pentru toate buzunarele. Cu aproximativ 1700 RON, propria casa va arata impecabil cu un stil aparte.