Design interior – estetic sau comfortabil?

Atunci cand iti amenanjezi casa, cand schimbi mobila, culoarea peretilor sau usile, la ce te gandesti in primul rand: la cum va arata rezultatul sau la cum te vei simti tu in noul decor? Desi unul dintre cele 2 aspecte poate avea o importanta putin mai mare pentru tine, ambele sunt esentiale pentru o casa care sa te reprezinte si in care sa te simti… ei bine, ca acasa.

Insa, inainte de a te repezi sa alegi masuta de cafea sau culoarea perdelelor, te poate ajuta foarte mult sa definesti tipul de design interior pe care il doresti la tine acasa. Iata-le pe principalele 3:

3 tipuri de design interior pentru acasa

1. Stilul traditional

Marele avantaj al acestui stil de amenanjare interioara este ca… nu se demodeaza. O casa cu design traditional este calduroasa, primitoare, stilata, imbracata in culori calde, dominata de linii clasice si cu un mare accent pe simetrie.

Piesele de mobilier sunt mai robuste, dar fine, cu linii usor curbate, in culori naturale, ce-ti ofera un sentiment de bine, de relaxare, de caldura. In orice colt al casei te-ai aseza te simti confortabil, protejat, rasfatat – e ca si cum ai opri timpul cu care, in afara propriului camin, concuram intr-o cursa nebuna.

2. Stilul modern, contemporan

Cand pasesti intr-o casa cu un astfel de design interior, ai impresia ca iti trebuie o vesnicie pentru a studia toate obiectele, aranjamentele, combinatiile de culori, forme, texturi. Casele amenanjate modern sunt, de obicei, foarte luminoase, viu colorate, vesele, aerisite si contin elemente de surpriza la fiecare pas, fie ca este vorba despre un model funky de perdele sau despre o vaza intr-o forma atat de atipica incat iti trebuie cel putin cateva secunde sa-ti ghicesti utilitatea.

3. Stilul eclectic

Ai spune ca o astfel de locuinta apartine unor oameni nehotarati, care azi raman ancorati in traditie, pentru ca maine sa adopte ultimul trend in materie de orice, insa eu sunt de parere ca acesti oameni sunt cei mai creative si cei mai curajosi, intrucat isi asuma un mare risc. Nu e floare la ureche sa combini elemente clasice, fine, masive, cu obiecte de decor futuriste, indraznete, accentuate, iar rezultatul e fie o desavarsita opera de arta,… fie un kitsch.

Insa, oricare ti-ar fi alegerea, gandeste-te ca daca un fotoliu se schimba mai usor, alte elemente reprezinta investitii de durata, cum ar fi usile. Iar daca maine decizi sa schimbi mobila usoara si vesela cu mobilierul reconditionat al bunicii, trebuie sa te asiguri ca usile interioare se vor potrivi de minune in ambele situatii.

Noi avem cateva recomandari pentru tine. Succes!

sursa imagine 1 2