Sunt doua lucruri ce nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa atunci cand vrei ca cel mic sa-si dezvolte curiozitatea sau placerea lecturii: biroul si biblioteca. Invatatul in pat, la masa din bucatarie sau in sufragerie, pe masuta de cafea, nu sunt locuri propice dezvoltarii lui. In plus, va fi distras de multe alte lucruri din jur. Daca biblioteca poate fi cu succes amplasata in sufragerie, biroul trebuie sa fie in camera lui sau intr-o camera distincta. Acelasi lucru este valabil si pentru tine, daca ai un job ce presupune lucrul acasa, destul de popular in ultima vreme. Dar sa lasam povestitul si sa facem loc unor exemple de birouri care sigur iti vor placea si tie.
Birou pentru fete, intr-o camera mare
Daca ai o fetita si ceva mai mult spatiu pentru camera ei, atunci acest dormitor in stil american este unul potrivit. Biroul este foarte fumos incadrat de lampa agatata, iar tapetul aduce culoare intregii incaperi. Ceea ce e insa cu adevarat special aici este canapeaua de sub fereastra, unde se poate relaxa alaturi de prietene si unde poate impartasi faimoasele „secrete” adolescentine. In plus, sub canapea exista 3 rafturi unde poate depozita carti sau chiar haine.
Birou separat intr-un colt al casei
Confortul zonei de studiu este foarte important, iar ce poate fi mai potrivit in acest caz decat un scaun confortabil si lumina naturala? Acest birou este amplasat exact langa o fereastra mare, astfel incat lumina naturala sa patrunda toata ziua in incapare. Frumos, nu-i asa?
Birou pentru fetele care impart aceeasi camera
Toata lumea stie ca relatia dintre doua surori poate fi destul de tensionata. Cu acest tip de camera, in perfecta simetrie, nu numai ca nu se vor certa pe lucruri, dar nici nu vor avea senzatia ca cealalta ocupa prea mult spatiu. Si asta fara a neglija relatia ce trebuie sa se stabileasca intre doua surori care petrec timp impreuna.
Birou pentru baieti
Baietii sunt intotdeuna mici colectionari. Inca din copilarie aduna tot felul de jucarii in serie, cartonase, jocuri pe CD etc. Aceasta camera imbina foarte bine elementele de decor marunte cu spatiul destinat studiului si cu cel de dormit. Este o dezordine ordonata care inspira multa pasiune si caldura.
Birou la parter, langa scari
Daca ai o casa cu etaj si un living extrem de spatios, iti recomand aceasta idee. Biroul din imagine este amenajat pentru o fetita, dar cred ca s-ar potrivit perfect pentru adultii care lucreaza acasa. Este separat de dormitor si amplasat intr-un loc ce iti permite accesul facil la toate incaperile din casa, in special la baie si bucatarie.
Birou pentru spatii mici
Pana acum am dat exemple de birouri pentru spatii mai mari, dar cum ramane cu micile apartamente romanesti? Solutia este mobila pe comanda, destul de populara, de altfel, in ultimii ani. Aceasta camera pentru 2 copii integreaza minunat patul si birourile, fara a da impresia de sufocare. Si fiecare copil are biroul lui, ceea ce este foarte important.
Birou artistic
Fie ca cel mic are deja inclinatii artistice, fie ca ti-ar placea sa prinda gustul pentru arta inca din primii ani de viata, alege un dormitor spatios si incarcat de obiecte creative, ca acesta. Este un birou pentru 2 copii, din mobila vintage si accesorii aidoma, dar cu mici elemente care incurajeaza fantezia: culorile, copacelul, fereastra din lemn, penele si cosuletele din lemn.
Birou intr-un spatiu minimalist
Acest birou este destinat tot spatiilor mici si se potriveste foarte bine unui mic Einstein. Patul este pus deasupra rafturilor pentru haine, iar biroul este exact langa. O idee care m-a suprins prin simplitatea imbinarii elementelor pentru a salva spatiu, dar fara a omite nimic. Fereastra mare are un aport colosal, dand impresia de lumina si spatiu, iar culorile amintesc de cuburile din lemn atat de popular in copilaria noastra, dar care inca fac parte din jucariile preferate ale celor mici.
Feminina si relaxanta
Biroul acesta reprezinta foarte bine ideea de femininate. Daca fetita ta este inclinata catre visare, carte moda si frumos, atunci este un dormitor ideal pentru ea. Bineinteles, cel mai important rol il joaca aici culorile soft care dau impresia de relaxare si armonie.
Un birou cu de toate
Exemplu acesta aduce in scena piesa despre care am spus ca nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa: biblioteca. Este un loc cu „de toate”, dar unde este foarte usor de mentinut ordinea, pozitionat intr-o mansarda a casei. Deasupra biroului este o tabla cu magneti unde cel mic poate sa puna desenele si alte lucrari.
Sper ca si voua v-au placut aceste exemple de birouri la fel de mult cum mi-au placut mie. Pe care l-ati alege si de ce? 🙂
Sursa imgini : http://www.elmueble.com/